Totalt missnöje

Den här natten var ingen trevlig natt. Jag drömde mardrömmar, för jag drömde om någon jag hatar. Jag hatar honom för att han fanns så länge, jag hatar honom för att han fortfarande dyker upp ibland när jag drömmer. Tro mig, han är ingen jag liksom-drömmer- om, jag är inte överens med mina mardrömmar om vi säger så. Jag vaknade lycklig över att vara vaken, och överlycklig över att jag har funnit honom, han med stort H. 
Bläk säger jag bara. Låt mig nu vara, ett par år framöver, ca 70 kanske vore bra? Då har jag nog glömt dig ditt äckel.

Identitetskris?

I fredags testade jag det här med scarf... Helt enkelt för att jag har en drös med sådana, fast jag har köpt dem för att få bort håret från ansiktet, när det är fult, och för att täcka huvudet när solen skiner. Men, jag fick en scarf (uttalas SKKARFF, för er som inte vet ;)) av sambons mamma förra julen, och jag har inte använt den alls. Så, häromdagen sa D att jag passade i den, och jag beklagade mig över hur T på jobbet kan få en normal tröja att bli så mkt finare med en schyst scarf, och jag bara är tråkig i mina HM-tröjor. Så, jag testade i fredags, till en vanlig svart, tråkig, tröja. Jävlar vad den var i vägen!! Varmt blev det dessutom och jag tyckte det inte kändes som jag. Det var som att det var dags att inse att jag är en typisk jeans och tröja människa. Jag kan inte ha skjortor, jag kan absolut inte ha någon form av blusar, jag kan inte ha fina byxor och jag kan inte ha scarfar (scarfs??)

På lördag ska jag på sittning i Falun. Falu studentkår och Borlänge studentkår har -äntligen- bestämt sig för att slå sina påsar samman och det firas med middag och tom uppträdande med Veronica Maggio. Undertecknad är inbjuden i form av gammal kårräv, som kämpade för detta redan 2003, på den tiden då det begav sig. Klädpaniken infann sig lagom till jag tackade ja. Så, idag har jag letat klänning med följande resultat: 

klänning
Ni kan väl ignorera själva - jag- i den här bilden och bara avgöra åt mig om jag ska behålla denna outfit eller inte. Jag har nämligen ingen aning, men jag ville ha något otippat för att vara jag (vilket skulle varit svart eller brunt). Jag förstår inte hur man kan köpa så mkt kläder som jag gör, och ändå inte få ihop kläder varken en vanlig dag eller en ovanlig. 

Jag tror att det här kanske är en 30-årskris som kommer smygande, därför är jag djupt tacksam för kommentaren min elev S gav mig häromdagen: "Du ser inte ut som 30, Ulrika. Snarare 25." Jag tackar ödmjukast, fast du får inte högre betyg för det ;)

Många viljor, så lite tid

Jag vill:
åka till skultuna fabriksbutik, läsa bok, gå ut och gå, skriva omdömen inför mittermin.
Jag borde:
tvätta, träna, skriva omdömen, skriva uppsats, gå ut och gå, hitta kläder till lördag.

Jag skulle vilja ha mer tid, men vad får jag! Jo, en timme kortare istället.

Måste också tillägga att jag gillar att titta på bilderna från Earth hour på nätet. Det är något mäktigt och magiskt över att se så stora, kända byggnader som parlamentet i London, pyramiderna i Egypten och Taj Mahal i Indien släckas ner ett efter ett. Det ger någon form av unison vilja som jag får vara delaktig i. Det känns bra! Jag hoppas nu bara att människor också förstår att bara för att man släcker ner en timme/år så behöver man inte bränna alla lampor man har årets resterande timmar. Apropå lampa så passade inte lampskärmen till lampfoten i hallen och jag tror inte vi köper ny lampfot, så nu är det istället min sak att göra mig av med den, tyvärr. Kollade runt lite på ikeas hemsida igår och såg att "mitt" tyg kommer in på lager i morn igen, tacksamt!

Fynddag

Idag har jag bland annat varit på loppis på ABB-arena tillsammans med Sofia. Vi gick där och botaniserade för ett år sedan också, så det kändes helt klart rätt att vi nu gick där och kikade igen. Jag gjorde faktiskt några fynd, några som jag -verkligen-tycker är bra köp, och några kanske lite mer tveksamma. Många hänger dock på att Daniel också accepterar de här sakerna i vårt hem. Detta var vad jag spenderade 120 kr på:

loppis
Två tavlor med paris-motiv. Känns som typiska sådana målningar man kan hitta längs med Seine i Paris. Jag tycker om dem, jag hoppas att D också ska göra det och att de kan vara en påminnelse om vår viktiga parisresa förra året. Lampskärmen var det första jag hittade. Jag vill ha den i hallen där det behövs mer färg (som i resten av lägenheten då...). Böckerna har jag ingen aning om, men den ena hade en cool framsida (Londons tunnelbanelinjer) och den andra en vacker, jag hoppas de är bra (när jag nu kommer att läsa dem...om ett par år.) Duken vill jag ha i köket, återigen, färg! Skålarna blev sista köpet, och det var nästan bara på pin tji eftersom jag alltid lyckas komma hem med skålar av något slag och D blir tokig och säger att vi HAR skålar. Men, visst är de söta?

Efter detta åkte jag till Ikea för att köpa det där tyget vi nu bestämt oss för att köpa och låta dem sy upp gardiner av. Det fanns inte kvar!!! Jag är djupt besviken kan jag lova. Ingen fanns i närheten heller, så jag kunde inte fråga om de skulle få in det igen heller. Funderar på att ringa systrarna och be dem kolla sina ikean i Sthlm och Karlstad, men vi ska ju ha dem uppsydda också, hmm (och det tror jag iaf inte att någon av de två gör frivilligt, haha.) Det fick bli lite papptallrikar och muggar och fina servetter till påskafton istället. Vidare så letade jag kläder till på lördag, då jag ska på middag i Falun, men där gick jag bet. Ärligt talat så har jag inte ens lust att leta kläder till ett sådant tillfälle. Jag vill bara få åka dit och ha roligt, inte oroa mig för kläder. De kläder jag har i den klassen har jag växt ur av någon skum anledning (jag tror att den botas med "börja tänk på vad du äter lite mer-metoden", men den är tråkig som tusan). En timme senare och med lite matvaror och dyr kattmat från Hill's, så var jag hemma igen. 

Nu vill jag läsa! Men, jag tror att jag har annat att göra tyvärr. Lov snart va? Jag måste få bara ligga ner och läsa bok. 

Stavfel

Tro inte att jag inte vet att det heter yourselves.... jag kan stava, jag bara missar tangenter ibland.

Magiskt möte

Idag när jag och mina åttor skulle ha lektion, svenska, så var läget redovisning. Alla som någonsin gjort en redovisning vet att det är ett smått onaturligt tillstånd att vara i, om man inte tränat väldigt mycket. Det kan också verkligen vara pest om man är rädd för att stå inför folk, osäker på sitt ämne eller helt enkelt har lätt att glömma. 
Jag har tänkt mycket på det här med redovisningar. Det är ju inte så att vi, vuxna, går runt och redovisar saker för varandra hela tiden. Det är inte precis så att jag säger till D när jag kommer hem "Vänta, sätt dig här så ska jag rulla fram en power point pres här på väggen och berätta för dig om Earth Hour, eller Amerikanska revolutionen eller inbördeskriget (vilket var två av ämnena idag, inte Earth Hour...den var min idé). Nej... så går det ju inte till. Så, varför ska man då kunna redovisa inför andra? Det är ju en fråga som säkert var och varannan 15-åring frågar sig ibland. Mitt svar på det skulle nog vara... för att det kommer situationer i livet då vi var och en hamnar i lägen då vi talar inför andra. Det kanske är något så litet som att räcka upp handen och redovisa sina funderingar och tankar, och våga göra det inför andra. Eller så är det kanske den där gången då du ska hålla tal för din bästa vän på hennes/hans bröllop, eller din pappas 50-årsdag. Men, nu är vi ju inte alla, som jag är, och vill hålla tal i stup och ett. Så, när ska vi då prata inför andra? Tjaa... kanske när du ska övertyga flera kompisar om rätt och fel, eller om varför ni ska se film A och inte B, eller vill sätta någon på plats med dina kunskaper i ett ämne helt enkelt. 
Mycket handlar det om att våga. Att våga utmana sig själv och sina gränser. 

Idag utmanade flera av mina elever sig själva då de fick i uppgift att, var och en, gå fram i klassrummet under tystnad och sedan lugnt och stilla söka ögonkontakt med alla i rummet. Det blev smått magiskt när de en efter en genomförde detta och jag blev bara stoltare och stoltare för varje som vågade, särskilt hon som först inte vågade och sedan utmanade sig själv. Well done allihopa! Det var ett stort steg för många och ett viktigt steg för alla, nästan som månlandning. Det bästa var nog att flera ville att vi ska fortsätta med liknande övningar. I love you for testing youselves!!! 

Jag har nog varit dum inser jag... när jag uppmanat och uppmuntrat till redovisning, när det är så nervöst att bara stå där och titta på de andra. 

(Men hörni, en helgrupp på Apalby är en halvklass på många andra skolor... glöm inte det. Det är lyx!)

Somligt straffar sig med en gång

Igår när jag kom hem efter jobbet var det fullt på parkeringen. För någon dag se var det också fullt, verkligen knökat och då fick jag köra jättelångt för att hitta en parkering, vilket jag inte uppskattade särskilt. Så, igår var det fullt - så när som på en liten smal plats mellan två bilar som parkerat trångt. Men, man har väl inte en liten bil för intet, tänkte jag morskt, och parkerade smidigt mellan de två bilarna. Det var Cherokeebilen till höger som hade parkerat snett som en blind groda och jag svor en ramsa när jag mosade mig ut ur förarsätet. Jag måste ju säga att jag var imponerad av mig själv. SÅ smal är jag liksom inte, men det gick bra faktiskt. Jag log lite nöjt för mig själv och mumlade något om att jag hoppades att han hade (för det måste vara en han som måste ha en sådan potenshöjande bil) en fru som skulle in på passagerarsätet nästa morgon, så att han fick sota över hur snett han parkerat.

Om vi säger så här.... vem tror ni skulle åka först i morse? 

Turen på min sida?

Det kanske kan fortsätta vara en bra vecka nu? Jag vill gärna tro att liksom en olycka sällan kommer ensam, så kommer även glada saker i gäng. Idag gick bilen igenom besiktningen, det var faktiskt första gången någon av mina bilar gått igenom besiktningen utan att jag behöver komma tillbaka för ombesiktning igen. Visst, den verkar på väg att rosta ihop på vänster sida, men det var i alla fall inget som behövdes bytas ut på den. Tack och lov! 

Som att inte detta var nog så hade Syd Långö-beskedet kommer när jag kom hem. Vi har fått veckan i juli som vi ville ha, vi får bo på Kaptensgården, som vi ville (inte på Norra, vilket hade varit bäst, men det hade jag ju kunnat räkna ut då vi bokade en lördagsbytesvecka). Vi fick också plats sista dagarna i v 34, så då blir det så även i år. Jag trodde ju förra året att det då var sista året jag gör den resan när skolan redan börjat. Men, nej. Jag måste dit. Jag mår inte bra om jag inte får de där dagarna i augusti. Syd Långö är mitt andningshål, mitt ställe att ladda batterierna och det ställe där jag är tryggast och mest harmonisk på jorden (av de platser jag varit på dvs) och det är ett måste att få åka dit. Att åka dit i augusti är speciellt, och jag behöver det verkligen! Jag önskar att alla fick ha ett sådant ställe, jag hoppas att de flesta har det, eller hittar ett sådant ställe någon gång i livet. 

Nu hoppas jag på morgondagen.

Bilen ska till tandläkaren

Idag är det dags att besiktiga bilen. Det känns som att det var alldeles nyss jag var där senast, och det var ju faktiskt i början av juni eller nåt, så det är ju nästan sant. Att besiktiga bilen är som att gå till tandläkaren. Det är lika nervöst, det gör inte riktigt lika ont men det kan bli lika dyrt, eller ja, dyrare i de flesta fall. 

Håll tummarna.

Det är dags för en förändring

På många sätt är det dags för en förändring. Jag vill ha förändring på jobbet. Jag har relativt klart för mig vad jag skulle vilja göra, vart jag skulle göra mest nytta i nuläget, vad jag behöver med tanke på andra faktorer i livet just nu. Jag vill ha en förändring i vädret, det är faktiskt dags för vår nu. Idag ville eleverna sitta i solen på lektionerna, även fast det var 6 minus i morse. Jag vill inte ha sex grader minus längre, jag vill ha vår. 
Jag stör mig på att saker och ting inte rullar som de borde, rutiner som inte fungerar och hinder som står i vägen för lösningar, men jag vet att det inte är min sak att ta tag i dem, inte min sak att bestämma, men då har det i stället blivit min sak att gnälla. Jag avskyr att gnälla! Om det är något som får mig att må dåligt så är det att gnälla!

Mest av allt vill jag ha den där förändringen NU. Jag är på bristningsgränsen snart. 


Men, jag får tillbaka skattepengar till midsommar! Det gör oss alla lyckliga här hemma (mest jag, för då vet jag att Långö-veckan är betald.)

Dags att göra något åt håret?

Citat Mariellas dotter när hon tittar i gamla skolkatalogsfoton på mig: "Men du är ju så ljushårig. Jag trodde du skulle ha..... *tittar ingående på mitt hår* .... vad har du för hårfärg egentligen? Är det orange?"

Eller som Camilla sa sommaren 2006: "Det är liksom brgrbr". 

Dvs: Fult.

Kan Boje så kan jag, bara för att

Bara för att jag inte gjort liknande sen Jesus gick i kortbyxor, eller sen jag roade mig med att skicka runt SLAM's i brev som 12-åring (eller senare, säkert...):

Beroende av: Hjälp. Kärlek. Närhet. 
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är så kreativ och klok för min ålder ;). 
Vad säger du för att imponera på någon? Beror på vem det är. Och om jag verkligen behöver imponera, jag upplever sällan det.
Hur imponerar man på dig? Man tänker snabbt och kommenterar snabbt. Man är kreativ och djup. Eller bara lagar god mat. Eller klarar av allt detta + 2 barn samtidigt.
Brukar du skratta för dig själv? Ofta, ja.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Jag orkar inte kolla, men det var D som skrev att han var framme i Trysil och skulle ringa ikväll.
Är du allergisk i mot något: Förutom oförstånd-nej.
Nästa mål i ditt liv: Livet är ett mål i sig.
Vem ringde du senast? Frida
Antal timmar sömn inatt: 7-9 beroende på hur man ser det.
Sov du ensam: Nix.
När mår du bra: Oftast. Eller bara när Torsten buffar på mig, det krävs så lite.
När blev du fotad senast: I går.
Hur känner du dig nu: Lite seg, törstig och tvingad att rätta en uppsats, jag lovade ju!
Hade du en bra kväll igår: Jajjamen! Bra kväll med goda gamla vänner.
Favorit dryck på morgonen: Oboy.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Strax efter 22.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej, inte kärlek, men intresse.
Vad gör du i morgon: Jobbar,  äter tårta och spicy hot hos Frida.
Vad är det värsta du vet? Oförstånd.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Verkligen.
Vad är det finaste du fått? Kärlek, för att jag är jag och inget annat.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Daniel, mamma, Frida, Fia, Emilia - utan inbördes ordning.
Är det okej att gråta: Ja, det är det verkligen.
När grät du senast: Förra veckan när jag såg Into the wild.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: När jag känner för det, det kan vara allt mellan 8 och 11.
Vill du gifta dig: Ja.
Vill du ha barn: Ja.
Solar du ofta: Nej. Jag tror på att inte solbränna är ett tecken på att man mår bra eller är snygg. Jag vill inte ha cancer, men det är skönt i solen, med måtta. Solarium gav jag upp för länge sen, fåfänga får inte gå före hälsa.
Är du bra på att laga mat: Jag gör så gott jag kan.
Tror du på ett liv efter döden: Hoppas det finns.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja. 
Har du tandläkarskräck: Jag har haft, något så in i norden, men nu mera lever jag efter devisen "detta är en kort stund av mitt liv, jag överlever det."
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Eftermiddag? Annars kväll. 
Vilken ögonfärg har du: Blå-grå.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det har jag garanterat gjort.
Biter du på naglarna: Inte om de inte redan håller på och går av, irriterande nog.
Röker du: Nej, nu har jag växt ifrån det. Det var det där med hälsan som sagt.
Senaste låt du hörde: Någon låt med Pontus och Amerikanerna... Me love!

Det var det... roande? Kanske inte.

Jag vill ha!

Jag vill ha gardiner till mitt kök! Ska det vara så in i helvete svårt? (Förlåt Daniel, till vårt kök såklart.) Jag har plöjt affärer, hemsidor, postorder, udda affärer både irl och på nätet och jag hittar inte de DÄR gardinerna som ska bli så in i norden bra till våra randiga tapeter OCH till färgerna i vardagsrummet. Ska det vara så svårt??? Jag blir irriterad så in i norden. 

Jag skulle dessutom vilja ha orchidéer i hela köksfönster, jag måste slänga ut alla de gamla tråkiga vinterskadade gröna växterna som just nu bor där. 

Jag vill också hitta DE DÄR tapeterna till vardagsrummet så jag kan sluta leta nu. 

You're my heart, you're my soul

 Jag drömde om dig i natt. Du var med mig till jobbet, du var med mig överallt. Du var det barn jag inte har. När jag vaknar upp och ser dig så inser jag ju... du är ju mitt barn! 
En dag kommer ett liv utan min prins, och jag kan inte se framför mig hur den dagen ska se ut. Ibland tänker jag på det, som att förbereda mig på att den kommer, och då är det som att jag slits sönder inifrån. Jag kan inte tänka mig vardagen utan dig. 
Det börjar bli vår ute, och jag vet att det innebär att du nu kommer vilja vara ute, mer och mer och mer. Snart kommer sommaren då jag oroar mig så fort du inte kommer in på kvällen. Då jag inte kan sova, likt en tonårsförälder, när du är ute och springer hela nätterna. Dina två tidigare "bröder" dog i sina möten med bilar och jag kommer aldrig att sluta oroa mig för att detsamma ska ske med dig. 
Du är mitt solsken. Du är min prins. Jag kommer aldrig att ångra dagen jag bestämde mig för att du och jag skulle ha ett liv tillsammans. 

Att bada i böcker

Idag när jag var på stan så var jag inne på Leanders antikvariat. Jag har inte varit där så många gånger, men varje gång så småfnissar jag för mig själv när jag letar bland hyllorna. Snacka om böcker!!! jag tycker det är ett helt fantastiskt ställe. Tänk, vad bra det är, att någon tar hand om alla dessa böcker. Ännu en sak som är bra är såklart det som stod i VLT härom dagen, att det finns konstnärer som tar tag i de böcker som fanns i Leanders lager på Hälla. Man FÅR inte göra sig av med böcker på fel sätt. Det är att häda, eller som att bränna böcker- så som nazisterna gjorde. Skam och vanära!

Jag har ägnat en halvtimme åt att kika på böcker jag vill köpa in till jobbet. Men, först måste vi får någon ordning på utlåningsreglerna, så att vi får tillbaka våra böcker också. Annars kan man ju lika gärna lägga ner. Vad vill ni ha för böcker på skolan, hörni? Jag vet ju att det finns dom som läser, ibland i alla fall. 

Min fd chef intalade mig gång på gång att man måste lära sig att älska det nödvändiga. Jag inser att jag i alla fall inte precis avskyr att jag jobbar så pass ofta som jag gör. Som jag sa till min kollega härom dagen: Jag jobbar när jag vill jobba, om det är helg eller inte spelar ingen roll. (Jag vet, jag har skrivit om detta förut, förlåt att jag tjatar, kanske försöker jag intala mig själv att jag inte ÄR arbetsnarkoman.)

Helgmorgon

Vaknade tidigare än väntat på en lördag, redan strax före åtta. Men, jag var pigg, D var vaken så då var det helt okej ändå. Efter att ha bläddrat igenom VLT så blev det långfrukost vid ett soligt köksbord. Katterna är glada och går ut och in genom köksfönstret. Torsten sniffar vårdofter så han blir hög och vi pratade om allt som skulle vara trevligt att göra i ordning. Gardiner i köket, städa på balkongen och nya blommor till hela lägenheten. Det känns som att en ordentlig vårstädning (inte vårdstädning som lillasyster skrev i sin blogg nyligen dock) skulle vara på sin plats. 

Nu ska jag och min bok snart gå ner på stan och leta present till världens bästa Frida som fyller år på måndag. Det var länge sen jag bara gick runt på stan, eller som jag sa vid frukosten "En bra sak med att jobba är att man inte hinner gå på stan och spendera pengar". Fast, egentligen var det ju bara lur, eftersom min dator och jag spenderar rätt mycket tid på olika sidor på nätet där man kan spendera pengar på både det ena och det andra. 

Igår såg vi Garden State. I love Garden State!! Både filmen och soundtracket är genialt! 

Jag väntar på deklarationen, någon mer som gör det?

Så mycket att göra, så lite tid

Jag fick en push att det var dags att skriva och insåg att jag inte skrivit sedan i måndags. Tiden räcker inte till, inte till nåt. Det är mycket jobb, väldigt mycket jobb! Det kommer inte att bli mindre jobb heller! Våren är en hektiskt tid varje år, men i år är det ännu mer än vanligt. Det beror dels på att det är mina nior som går ut i år, det innebär mer än när det varit andras nior. Det beror också på att jag är mer involverad i planeringen inför nästa termin. Det är inte bara Apalbyboken, som det alltid brukar vara, utan även andra PDSA-grupper. Jag drunknar inte, och jag VILL göra dessa saker.. men dygnet skulle behöva fler timmar, helt klart. Jag försöker rätta undan så fort jag bara kan för att slippa bygga berg, då innebär det mer hemmajobb å andra sidan. Nåväl, jag vet att det lönar sig i slutänden! 

Jag har lyssnat klart på Harry Potter och Dödsrelikerna. Jag läste den senast i september, men tänk att den även denna gång var spännande och väckte både skratt och tårar! Nu har jag börjat lyssna på Sagan om Ringen och börjat läsa The Royal Assassin av Hobb, del 2 i serien. Jag har en hel drös med böcker som jag vill läsa! Jag längtar till sommaren så att jag får tid över att läsa alla fantastiska böcker! Fast, jag ska läsa en sommarkurs i år igen, denna sommar blir det sommarkurs i Fantasy. Det ska bli kul, ja, om jag kommer in då... fast det räknar jag med. 

Måndag hela veckan

Jag beklagade mig förra veckan om att mornarna i mitt liv ser precis likadana ut, på minuten i stort sett. Jag och några kollegor pratade om filmen Måndag hela veckan och jag menade att innan jag stiger in på jobbet på morgonen så skulle det lika gärna kunna vara måndag hela tiden. Nu är det måndag igen.

Rutiner är viktiga har jag hört, och det har nog även vår minsta katt hört. Han har nämligen en rutin som får mig att skratta varje morgon. När jag kommer upp så är det maaaaat som gäller, men grejen är att när han väl får mat så äter han ytterst lite. Istället sätter han fart in på toa och uppenbarligen så gör han det stora när han väl är där. Efter lådbesöket så inträffar sedan det som jag och sambon kallat för "bajsrundan" för han kutar som en tok genom hela lägenheten, mattor flyger oskyldiga från sina platser och den som står i vägen får sig en smäll. Jag antar att han känner sig lättare (?) Roligt är det i alla fall.

Kalajs på G!

Likt Pippi Långstrump ska jag ha ett rejält kalajs snart. Jag blir nämligen 30 om inte mindre än 4 veckor - 1 dag, på självaste Påskafton! Först hade jag inte tänkt göra något alls den dagen, kanske en middag med D och ta det lugnt, äta ägg och så ;). Men sen insåg jag att va f-n, nu fyller jag ändå 30 och jag har ingen ångest alls och är det någon gång man får vara ego och ställa till med kalas för sitt eget höga nöjes skull så är det när man fyller jämt. Och ärligt talat, är det inte roligare att fira 30 än 40? Jag tänker då inte vänta 10 år till med att ställa till med kalajs. Det är nu flera, flera år sedan jag slog till på "öppet hus hela natten" festerna i Falun när jag fyllde år. 

Så, för att underlätta för er alla därute, som bara lääängtar efter att ge er ut i djungeln och köpa mig riktigt bra födelsedagspresenter så kommer här, helt jäkla egotrippat, min "Jag skulle bli glad över"-lista:

- En slagborrmaskin (ja, tro't eller ej, detta är vuxenpoäng så det dryper om det)
- Allt som innehåller minst 70 % choklad.
- Behandlingar i överflöd: ansikte, fötter, massage, betald tid hos min kiropraktor, klippning på kloak - you name it!
- Presentkort på affärer där jag kan ta på mig spenderarbyxorna rejält: Indiska är ett bra exempel, men jag kan nog hitta saker jag vill ha nästan var som helst. 
- Lasse Dvd'n Solen i ögonen, för jag har inte fått tummen ur och köpt den än.
- 1 st endagsbiljett till Peace and love, så att jag kan få se Lasse (fast det är dyrt.... )
- 1 st Wake up- lampa, så jag slipper vara sur när jag vaknar. Den skulle matcha min väckningssignal "Morning has broken" väldigt bra. 
- Lost säsong 3 och 4
- Desperate Housewives säsong 2 och framåt.

Sen kommer jag inte på mer..... Daniel knows the rest, eftersom det alt som oftast händer att jag kläcker ur mig "Den vill jag ha!"

Så... sätt fart nu. Vi ses till påsk, och att ni kommer (ni som fått det förträffliga inbjudningskortet) eller att ni kommer ihåg mig, är mer värt än allt annat!

SOL

Vaknade tidigt, tidigare än önskat. Var det inte senast igår vi pratade om att köpa persienner till våra småfönster i sovrummet? Det är dags nu i alla fall! Det var solen som väckte mig, och även fast jag gillar sol så här när det bör bli vår, så är det lite segt när man inte vill vakna klockan sex. Vardagsrummet och köket badade i ljus när jag väl släpade mig upp efter nio någon gång. Efter frukosten bestämde vi att det var absolut läge för en promenad. Jag bestämde att nu skulle jag minsann inte ha vinterjackan i alla fall. Fram med vindjackan från i våras, Daniels gamla, jag måste köpa en egen, en ny. En tjocktröja verkade vara en bra plan i alla fall. När vi hade gått 100 meter var det redan för varmt för jacka. Jisses vad det värmde idag! Vi gick ner till Lögarängen, köpte glass och gick längs med Mälaren. Det var verkligen en perfekt vårpromenad och den gav massor av energi, och hopp om en grön vår snart. 

Vi pratade ett tag om varför man går på isen... Det var nämligen jättemånga ute och gick på isen där nere vid Lögarängen. Vi konstaterade att det måste ha något med en vilja att trotsa naturmakterna att göra. Stämmer det? Jag har aldrig haft någon längtan efter att vandra ut på isen, men så många gör det,... Vad har det med att göra? Berätta för mig!

När verklighet verkligen blir verkligt

Vi tittade på film igår. Invigde nya soffan med att bre ut oss i varin ända av soffan och bestämde oss för att äntligen se den där filmen vi haft hemma sen i somras. Många har sagt åt oss att se den och nu senast igår blev jag tillsagd av en kollega att jag -var tvungen- att se den. Så, sagt och gjort, nu var det dags. 
Och vi tittade, och tittade.. det var en ganska lång film. Lång, men bra. Men inget blev som jag ändå trott att det skulle bli, som jag ändå hoppats. Jag inser hur naiv jag var, och att jag kunde ha vetat om slutet innan, likt min lillsyster gjort när hon såg den, eftersom den bygger på en verklig historia. Men, istället visste jag ingenting och det är jag rätt glad för. 
Efteråt var jag halvt förstörd, om inte helt. "It took me off guard" som det heter. Jag googlade lite och genom nätet hittade jag verkligheten bakom allt och där blev en film, som jag visste var byggd på en verklig historia, verkligen verklighet. Jag var smått paralyserad kan jag lova.
Under natten har jag drömt förvirrande drömmar som alla haft något att göra med filmen, hemska drömmar som jag bara ville skulle ta slut. 

Jag vill använda den här filmen i skolan, den och verkligheten bakom. Hur? Vilka? När? Var? Är ni redo?

Paradoxalt

För fyra år sedan tog jag ganska så snart examen från lärarprogrammet. Jag och min kursare, Eva, skrev vårt examensarbete ungefär vid den här tiden, eller ja, vi påbörjade det i alla fall. Vårt examensarbete gick ut på att forska i hur lärare arbetar med skönlitteratur i skolan och även om de sk klassikerna har någon plats i skolan idag. Jag kommer ihåg att vi var oense om huruvida klassikerna ens -skulle- ha en plats i skolan. Jag vill nog i alla fall påstå att jag redan då var av åsikten att det viktiga var att få eleverna att läsa, INTE att de ska behöva läsa klassikerna med stort K. Jag är inte så mycket för klassiker. Jag är FÖR bra böcker, och bra böcker finns det extremt många av. En del är gamla som gatan och en del är splitternya, spelar det någon roll, så länge boken ger glädje och fungerar som en god vän? Svar: Nej!

Idag har jag blivit intervjuad av två studenter från Mälardalens högskola. De skriver sitt arbete om ... skönlitteraturen i skolan, och även om klassikerna. Det var väldigt paradoxalt att nu sitta på andra sidan intervjufrågorna, så här 4 år senare. Lustigt liksom.

Nu ska jag leta upp mitt examensarbete och skicka det till dem, men först måste jag nog läsa igenom det igen. Jag är inte helt säker på att jag står för allt som står där längre.

Assassin's Apprentice av Robin Hobb

 En pojke blir överlämnad till sin biologiske fars bror när han är ungefär 6 år gammal. Han minns inte sin mor men får reda på att hans far är regenten i de Sex Hertigdömmena. Pojken, som väldigt sent i livet för sig ett namn, eftersom namn inte känns viktigt för honom och folk runt omkring honom verkar välja att kalla honom det som passar dem bäst, växer upp med stallets herre och hans djur, framförallt hundarna. Pojken har en magisk kontakt med hundarna och senare visar han sig ha fler magiska talanger. Han tränas under stor hemlighet av Chade, kungens lönnmördare. Av Chade lär han sig allt han behöver veta för att senare kunna ta över efter honom, men Chade blir också den som får honom att öppna munnen och tala om vad han tänker och tycker. 
Men en oro växer i världen runt omkring. Fienden drabbar städerna på kusten om och om igen och de utsätter folket för en hemsk fara. 

Boken var bra, riktigt bra! Nu ser jag fram emot del 2. Serien innehåller 3 böcker, men om jag tycker om dessa så vet jag att det finns flera serier av Robin Hobb, som för övrigt är ett pseudonym för ett pseudonym. Det är härligt att läsa ren fantasy igen, det var länge sen nu!

Återigen, nya och gamla saker

Nu är bilen fix och soffan står i vardagsrummet! Vi blev nog lite småchockade när vi satte ihop den och insåg att den var BRA mycket större än den vi hade innan. Ändå är den ju såklart normalstor, och den andra var liten. Den är i alla fall mjuk och normal och faktiskt perfekt för oss och vår lägenhet. Ytterligare en möbel från ikea i vårt typiska ikea-hem. De skulle kunna komma hit och fota för sin katalog här. Jag försöker i perioder att inte handla där... men så blir det så i alla fall och va fan.. Vi trivs ju, det är ju fint och vi är nöjda med vårt hem, måste man då slåss i onödan eller?

Jobbet är tungt just nu... jag ser inga utvägar och jag sliter mitt hår och dunkar huvudet i väggen gång på gång. 

Jag HAR läst!

Jag använde ju bloggen till att recensera böcker jag läste under hösten, och nu tänkte jag bara försäkra er om att jag fortfarande har samma tanke. Jag HAR läst sen nyår, men det har varit ganska sporadiskt. Jag har snarare lyssnat än läst och då kommit igenom Harry Potter och Fenixordern samt Harry Potter och Halvblodsprinsen. Jag tänker inte recensera böckerna i efterhand.
Jag har också läst Äkta vara, Den hemliga kocken, Daniels körkortshandledarbok, en bok utan namn, Självkänsla Nu!, börjat i Förändring som tillstånd samt läst en massa tidningar. Det är väl anledningen till att läsningen går långsamt. Just nu lyssnar jag på Harry Potter och Dödsrelikerna samt läser Assasins Apprentice av Robin Hobb. 
Det går framåt i den skönlitterära världen, men jag upplever att jag inte har tid nog. Kan man få ett par extra timmar då och då, bara för att få ligga och läsa i lugn och ro? Jag längtar till sommarens böcker!

Det är en skam

Såg nyss på aftonbladet.se att vårens modeplagg faktiskt är jeanstightsen, eller leggingsens eller vad 17 man nu vill kalla dem. Jag vill bara säga - vad synd! Vad synd att vårens plagg är så förbenat fula att jag inte förstår hur någon vill ta i dem med tång. Så, förlåt alla ni som har dessa tights och tycker de är snygga,.... jag delar helt enkelt inte er upplevelse. 

Jag vill kontra med att årets-livets-plagg är jeansen... -r i k t i g a jeans, för de går aldrig att ta ur modet igen.

Trasiga och hela saker

Idag fick vi tillbaka bilen som varit på verkstadsdagis sen i måndags. Mekanikern sa att jag nu ska testköra den ett par dagar och se om den fortfarande strular med vänser blinkers eller om de faktiskt lyckats fixa problemet. Vägen från verkstaden var okej, in i Punkt var okej, men på väg ut ur Punkt la den av så där igen. Bara en kort stund, men den la av och jag svor! Nu måste vi lämna in den igen.

Sen åkte vi till Ikea och köpte ny soffa. Vi njöt som bara den när vi satte oss i soffan på ikea och insåg att det var-mjukt! Den soffan jag köpte för två år sen är faktiskt något  hård, bland annat.... Nu har vi ägnat kvällen åt att möblera om och därmed stoppat in den soffan i lilla rummet, eftersom vi måste ha kvar den på grund av att den är en jättebra bäddsoffa. Den här soffan, den gamla, som jag nu sitter i, är alltså två är gammal, och sönder. Om jag lutar mig bakåt och D också kommer och gör det så gungar liksom ryggstödet. Jag är less som satan på detta! Jag gnällde lite på Ikea, eftersom även denna är köpt där, och de sa att det var 3 års garanti och att vi skulle höra av oss i morn. OM vi kan få tillbaka något på den så är det ju bara plus. Men... det är trist med trasiga saker. Jag tror tusen gånger mer på den nya soffan, som vi såklart hoppas ska komma hem före helgen. 

Men.... tusan vad Jake i 2 och en halv män blivit gammal. Jag vet inte om det är lika roligt längre... 

Skrattlockande och spännande

Först spännande: Jesus vad säsongspremiären av Desperate igår var spännande! Vad är den där Dave för en förbannat skum figur? Vad har han för planer för Mike, och när ska Mike och Susan bli tillsammans igen? Den där Jackson är ju bara ett mellanspel, väl? Hur ska det gå för Porter i livet egentligen? Kommer någon att hitta liket efter doktorn och när ska Karen komma på något som går att ta på angående Dave egentligen? Var den döde som de tog ut ur lokalen doktorn eller var det fler som dött? Frågorna är många och jag satt på helspänn hela timmen, för att bara andas ut när det var paus. I love Desperate! Det blir tydligen aldrig tråkigt och lame!
Skrattlockande: Kodjo på Morgonpasset i p3 har lagt till en vana av att härma King Julian från Madagaskar. Kodjo slog fast att han blivit kär i Julian när han såg Madagaskar 2 i helgen. Varje gång han låter som Julian så skrattar jag smått över min frukost, dels för att han är en jäkel på att härma, och för att Julian faktiskt är en fenomenal figur såklart! 

Idag ska jag träffa eleverna vid Önstagården och jag hoppas att de kommer ihåg det så att de kommer dit. 

Då står jag ut med smärta

Jag var till kiropraktorn idag. Nu har jag gått där så länge att det nästan känns som att jag skulle skriva "min vän kiropraktorn". Fast- han är min vän, för han fixar min rygg, och han har fixat mina fötter och dra på trissor om han inte kommer att fixa min nacke också. Jag lägger mitt liv i hans händer (vilket det faktiskt känns som varje gång han knäcker till nacken så att jag studsar högt av kanakandet och känslan, tänk om han gör fel liksom?) och litar fullt ut på honom. 

Nu har jag dock gått med ont i nacken på höger sida i cirka tre månader. Det hela började då när jag var sjukskriven, när jag låg så mycket och tydligen stelnade till rejält i nacka och diverse kotor. Idag konstaterade kiropraktorn att mer knakande inte kommer att göra susen utan att det hela är mer muskulärt. Så, för att få mina envisa muskler i nacken/axel att ge upp så tröttade han ut dem rejält genom att klämma åt om dem rejält. Jag säger bara SMÄRTA! Jag kallsvettades nästan och trodde ett tag att jag inte kunde andas. När han knep om om de där musklerna så strålade smärtan ut i hela ryggen och min högra arm liksom domnade bort och det började sticka obehagligt i fingrarna. "Gör det fortfarande lika ont? Jag tycker att det börjar ge efter i muskeln nu." Jag svarade mellan hopbitna tänder "nej, det gör ont.." eller bara "ont". 

Jag tror dock att jag är bättre, även om det inte verkar vara helt bra. Daniel får helt enkelt se till att få hem sin massagebänk så att han kan behandla min nacke oftare än kiropraktorn kan (billigare också). 


Bra morgon

Slog på radion som vanligt när jag kom ut i köket för att göra frukost. Vad är det jag hör om inte Loke, på p3! Givetvis var det någon som hade önskat höra en låt av honom, för annars skulle Loke aldrig spelas på p3, men det gjorde sannerligen min morgon också!

Nu ska jag åka och lämna in bilen på verkstaden- igen. Sen är det verkligen tillbaka till vardagen i skolan igen. Det är 5 veckor till påsklov, och det är ju bra, men det stressar mig också. Jag hoppas faktiskt att det stressar de som borde vara stressade också.

Desperat och borta

Men va f-n! 
Jag läste, av en slump, på aftonbladet,.se att det var dags för Lost att börja igen. Hela mitt inre jublade! Tänk, nu på tisdag börjar ju Desperate och nu är det bara Lost som fattas i min relation med tv'n. Men, som jag sa till mamma igår: "Hur ska Lost kunna börja snart när de precis börjat visa en serie i 13 delar på onsdagar kl 21, dvs Lost- tiden?" Nu stod det på aftonbladet att Lost börjar den 17e mars och att de ska visa en tillbakablick den 10 mars..... vet ni vad den 10e och 17e är för dagar???? Det är ju för fasen tisdagar! Vad går på tisdagar? DESPERATE! 
Hur kan de göra så här mot mig??!!

Borta bra men hemma bäst

Efter en fantastisk vecka på Lanzarote, en snabbvisit hemma för att sova, en resa till Oxelösund för att hämta katterna, en hemresa därifrån idag som lämnade mycket över att önska, så är vi nu hemma igen! Det där med borta bra men hemma bäst stämmer faktiskt även den här gången. Men, att få ha kommit bort så här mitt i vintern, att få varit i sommaren och sluppit vinterjacka och vinterskor för en vecka var verkligen något jag, vi, behövde hur mycket som helst!

Veckan som gått har kantats av: 
- För mycket fet mat
- Fascination över den nya miljön
- Sol
- Bad
- Fascination över den nya miljön

(ja, i den ordningen känns det som)
Nej, men allvarligt! För mig som aldrig varit iväg och varit på en sådan här solresa så har det varit en spännande vecka med många nya intryck. Det var också en bra chans att lära känna familjen O bättre, eftersom det var dem vi reste med. Det var ungefär som svensk sommar på Lanzarote förra veckan. Temperaturen låg på ca 25 grader och på kvällen krävdes en extra tröja, men på dagarna gick det utmärkt att sola och njuta av värmen. Havet höll, även det, en temperatur som stämde bra överens med den svenska sommaren, ca 17-18 grader. Det gick att bada (även om min pappa inte skulle hålla med) och vågorna var fantastiska! 
Jag har inte bränt mig, men jag har heller inte fått någon färg. Daniel ser ut som en vandrande pepparkaka och det gjorde även resten av hans familj, men jag har verkligen fått det skrivet på näsan att jag inte har ett uns trevliga pigment i mig. Okej, nu tycker jag inte att det är superduperviktigt att bli solbränd, jag besparar hellre min hy smärtan av att bränna och svida efter en dag i solen MEN det visade sig ju att jag kunde vara i solen (med spf 30 oftast) nästan lika mycket som D, men inte 17 blev jag solbränd för det. Lite soleksem letade sig fram när jag sänkte skyddet från 30 till 10 på armar och ben, inget som kliade, men nog så irriterande. Men tja... det betyder ju att jag KAN åka på solresor men att jag INTE KAN visa upp att jag faktiskt varit utomlands, inte inspärrad i en frys någonstans - jag har helt enkelt inte pigment nog för det och det är bara att acceptera det (men det är ju bra orättvist att mina kära systrar fick bra pigment med sina gener). 

Så, foton då: 

Innergården vid vår del av hotellet. Mäktigt med vulkanerna i horisonten.


Jag ser ut så här på alla kort, jag tror det är solen i ögonen som gör grejen. Här var vi på rundtur á la charter och just här är vi ju Timanfaya, nationalparken med hur många vulkaner, och lavalandskap, som helst!


Los Hervideros, höjdpunkten på rundturen, som dock inte gör sig rättvis på foton. Här mötte lavan havet vid det senaste vulkanutbrottet, mäktiga klippor och grottor blev resultatet. En ständig kamp mellan klippor och Atlanten. 


Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0