Vart är världen på väg?

Jag läste tidningen i morse och förfasade mig. Först står det om två hundar som blivit stulna (!) utanför en affär. Vem fasen SNOR hundar utanför affärerna? Och de som gör det, hur behandlar de dem? Med tanke på tidigare hemska historier om bortrövande husdjur som blivit torterade kan jag inte låta bli att tänka på det just nu. Vem fasen gör sånt??? Jag lider med mannen som blivit av med sina älsklingar. Daniel sa att det sitter lappar över hela stan, där mannen efterlyser sina vänner. Det hela är så hemskt att jag inte ens vill tänka på det.
Sen läser jag insändarsidorna och någon har skrivit in och undrat hur 17 den person tänkte som-totalt utstuderat-körde över en igelkott när de såg på härom dagen. Bilföraren hade sett igelkotten, saktat in och sedan sakta, och säkert, kört över den! Hallå!!!!! Jag mår illa av den här bristen på empatisk förmåga. Vad är det för jävla idioti?!


Nyss fick jag veta att en underbar man har dött, plötsligt, så plötsligt. Det enda han ville var att springa midnattsloppet i helgen. Men nej, han dog. Barn har förlorat sin far, kusiner har förlorat sin farbror, en av de bästa familjer jag vet har förlorat en kär släkting. I förlängningen har även mitt liv berövats på en fantastisk person, även om vi inte sågs speciellt ofta. Jag vill bara gråta över den här världen idag.

2012

Igår tittade vi på 2012. Det var ju ett tag sen den kom ut och gick på bio och allt sånt där, men jag hade i alla fal inte sett den. Mamma sa att det var "full fart från början till slut", och ja det hade hon ju rätt i. Bra film... i sin kategori, dvs katastroffilmerna. Kommer ni ihåg då när ALLA katastroffilmer kom samtidigt? Det var Independence day, den där med vulkanen och Pierce Brosnan, Armaggedon (eller två d kanske?), Day after tomorrow och ja, gud vet vilka mer. Jag har glömt för det kom så många på samma gång, inom kort tid i alla fall. På bara ett par år så hade jorden gått under på ett eller annat sätt flera gånger om. Massor av effekter och massor av döingar på en gång kan man väl sammanfatta dessa filmer. 2012 var ju inget undantag precis. Tänk att det först och främst alltid är USA, detta himla USA, som ska rädda världen. Ja, visst, nu var kineserna inblandade, och även en och annan indier, men ändå, det var ju USA-once and for all, som räddade världen. Otroligt! Sen var det ju också lite smått otroligt (som att inte allt var otroligt, men ändå) att det bara var en enda liten familj, från USA såklart, som tog sig över hela världen för att rädda sig ifrån Ragnarök.
Ja, jag vet inte ja. "Bra film" skrev jag nyss och jodå. Underhållande och ett jäkla tempo, men när man börjar bryta ner sånna här filmer i partiklar så är de inte så jäkla roliga egentligen.
Massor av människor som dog, men mest synd var det om den gamla, gamla, skruttiga, mannen som inte hann prata med sin son utan fick höra hur han dog över telefonen. Det var illa.
Men, som D sa i morse när vi pratade om den "man vill veta vad som händer sen istället", och det håller jag med om.
Hela upplevelsen KAN ha blivit färgad av att jag brände handen på stekpannehandtaget igår. Jag tog ut stekpannan ur ugnen (där vi hade stekt jättegod fläskfilé med fetaost och soltorkade tomater) och då använde jag grytlappar, såklart. Sen skulle jag bara flytta på pannan uppe på spisen och då, av någon anledning, tog hjärnan semester och jag brände mig något så IN I HELVETE (ja, förlåt, förlåt). Satan i gatan (jaja) vad ont jag hade och fortfarande har, även om det inte är lika illa nu. Jag har sovit med min hand i en plastpåse tillsammans med en isklamp i natt. Det här var -inte-roligt för fem öre.

Lite fix

Jag lyckades i alla fall byta foto, ändra lite text och lägga upp nya länkar. Yey for me! Men, jag skulle vilja ändra mer saker än det. Jag tycker att texten är för liten och blommorna/hjärtarna är för lite jag nu för tiden. Texten är för komprimerad och färgen är inte helt ok. Men, alternativet just nu är att ställa in en av blogg.se-mallarna och det vill jag bara inte göra. Jag vill ha en ny header gjord åt mig. Hlfe?

Det suger i Twilight-tarmen

... om man nu ens kan ha en sån?
Jag VET att ni inte förstår (med undantag av Nil, som är den enda jag vet som läser bloggen dessutom ;) ) men hur som helst så har jag haft ett break från hela Twilight-sagan ett tag nu. Hittills har breaket varat ungefär 2,5 vecka och hur otroligt det än låter så är det nog det längsta det gått sen jag hittade böckerna. Jag har inte sett nån av de första filmerna sen innan Eclipse kom ut, och det är mer än en månad sen, vilket också är någon form av rekord. Jag har lånat ut mina böcker och håller just nu på med en annan ljudbok, så nej, ingen bok att läsa/lyssna heller. Så är det...
Anyway.... trots att ingen läser den här bloggen så vill jag göra om den. Jag fick den här designen skänkt till mig för ett bra tag sen nu och jag vill ha ett nytt utseende på bloggen, men jag är så kass på sånt här så det är inte är klokt. Egentligen borde jag kanske stänga den här bloggen, för den andra bloggen verkar faktiskt ha en hel del läsare, till skillnad från den här, men nej. Jag har haft den här igång så LÄNGE nu och jag tycker det är bra att kunna separera mina barntankar och mina andra tankar så här. Det är väl en ego-grej antar jag, och hur som helst så vill jag ha ett nytt utseende. Någon som kan hjälpa till?


ps. Jag ljög nog lite, lite inser jag nu, för jag har lyssnat på soundtracken en hel del, men ändå.

Opposites attract?

Lilla familjen Olofsson/Otterdahl ligger på en filt på Djäkneberget en solig torsdag.
Daniel berättar att han nu bestämt sig för att beställa Viasat så att han kan titta på mer sport än vad han redan gör idag. Jag säger att han verkligen borde göra det, att han är värd det (för det ÄR han, han är värd allt, min skatt).

Daniel: och då kommer jag kunna titta på fem matcher samtidigt *ser drömsk ut*.

Jag: *himlar med ögonen* woow..... Jag måste nog citera dig i min blogg nu.
Så, nu har jag gjort det.

Not so fresh, no

Vi får torka golvet i vardagsrummet varje kväll nu sen Isak börjat åla runt. Vi vill nämligen inte att han ska åla runt i katthår, damm och gud vet allt man har på golvet varenda dag. Och vet ni? Det blir MASSOR av damm, som antagligen kommer från katthår, VARJE DAG! Det är helt sjukt... och inte så värst mysigt att tänka på. Eller som Daniel sa igår: Det gör ju att man funderar på hur det ser ut i de rum där man inte torkar varje dag.
Apråpå rum så har renoveringen av Isaks rum börjat nu. Daniel har slitit ut garderoberna (och nu behöver vi hilfe, danke, eftersom vi måste sätta upp nya väggar där garderoberna var, fast det ska fortfarande vara garderob. Vem som helst som kan är välkommen att hjälpa till.), dragit bort listerna och nu börjat med att ta bort gamla tapeter. Vi har-typ-valt ut tapet och golv och allt kommer att ta så otroligt mycket längre tid än vad vi önskar, men så är det.
Om en vecka tar jag Isak, bilen och en jävla massa packning (misstänker jag) och åker till Oxelösund ett par dagar. Vill ni, så ses vi där.

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0