Sånt jag inte gillar

Jag köpte en ny ansiktscreme i söndags. Just i söndags var min slut och jag var-tvungen-att ha en ny. Jag har gått från dyraste dyrcremen till en helt vanlig och rätt billig sådan, den kostar under 100-lappen i bästa fall. Nu hade vi inte så mycket pengar kvar i söndags, men är man tvungen så är man. SÅ jag jämförde tom priser! Jämförde mellan Hm och Åhléns och kom fram till att HM var billigast.
Idag är den i tidningen, nedsatt 30 spänn till på Hm fom idag och en tid framöver.
SÅNT gillar jag inte!

Den där Schulman

Jag har hittat Schulmans nya blogg. Fast jag vet inte hur ny den är egentligen. Kan inte nån berätta för mig, om ni vet?
Jag läste Schulmans pappablogg. Den hittade jag på en gång när han började blogga om Charlie, när han hade blivit pappa. Jag älskade den bloggen och fastnade liksom för hans sätt att skriva med en gång. Jag vet att många inte tycker om Schulman,  ofta pga tidagare saker han gjort, eller skrivit. Men jag har ju inte läst allt annat så för mig är det ju helt okej.
Så, nu har jag hittat hans nya blogg och i samma veva insett att han ju gett ut en bok till. Eller faktiskt två, för han har gjort en barnbok också.
Är det nån som har läst Schulmans böcker, eller ens bara en (fast inte barnboken då kanske)? Jag vet liksom inte vad det är men jag är tydligen intresserad av hans liv. Om böckerna kommer på rea ska jag köpa dem.... tror jag.

Äckeldag

Äckel 1 idag: När jag skakar ur te-klämmorna från morgonens te så trillar något ner på golvet. Jag vet inte om det kom från te-klämmorna eller om det kom nån annanstans ifrån, ingen aning, men det var i alla fall en snäcka. Jag trodde först det var en av alla mina Långö-snäckor som jag har i en glasburk i hyllan, men icke-för se i denna snäcka var det även en snigel. Död, hoppas jag. Ingen aning om var den kom ifrån och jag vet inte om jag vill veta heller.
Äckel 2 idag: Vi gjorde hel kyckling i ugnen idag. Jag fick plocka bort mer än 10 små fjädrar från den innan jag gjorde i ordning den. Sånt tycker jag faktiskt borde vara gjort-ordentligt-innan man skickar dem till affären.
Äckel 3 idag: Isak har sovit i 3 timmar då vi upptäcker att det luktar rejält med bajs i sovrummet. Hur kan man bajsa i sömnen? Det finns inte mycket annat att göra än att lyfta upp honom, dvs väcka honom, och byta på honom mitt i sömnen. Stackars barn skrek hysteriskt. Själv hade jag varit rätt glad att bli av med det om det var jag. Tur att det inte var jag!

fler

- Och den där boken, som ligger i skåpet, som är manuset till den där filmen med Julia Roberts, men som jag inte kommer ihåg vad den heter-den också.
- och så vill jag läsa den nyaste boken av Marianne Cedervall också, för den första var underhållande.
- och så undrar jag om det inte kommit ut en till om den där gatan, av han som skrivit alla böcker om Ma Romotswe
- och så Mia skäringers bok, för den har jag ju beställt från min pocketbokklubb.
- och så den boken jag håller på i just nu, som heter "England i dödlig fara" och som fortfarande mest är en massa coola namn som kastas fram och tillbaka.
- och så andra boken (eller tredje och fjärde) om Vampire Diaries.
..... och ja, vilka fler tycker ni?
idag var inte mitt namnminne som det ska, som ni ser, men ni hängde väl med ändå?

En ny grej: Mina bokmål 2011

Nu har jag låtit det gå ett tag sen jag skrev årskrönikan, allt bara för att ni ska ha hunnit läsa den. Så, idag tänkte jag skriva en ny grej för mig så här vid årets start: en önskelista över vilka böcker jag hoppas läsa nästa år. Ni kanske har några tips dessutom, så de får ni gärna lämna i kommentarerna.
- Nya Lehaneboken: En mörk välsignelse
- Ängelns Lek (nu har jag haft den 18 mån, snart måste jag verkligen läsa den)
- Jonathan Swift & Mr Norell (inte 18 månader, snarare snart 5 år)
- Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
- Andra boken av Kepler, minns inte namnet nu.
- Harry Potter
- Twilight
- Skeppentrilogin a Hobb (3 böcker alltså)

..... vilka bör jag mer läsa?

Nu kommer den: Årskrönikan

Jag har ju för vana att sammanfatta året som gått och nu är det dags. Det brukar nog vara vid den här tiden i januari som jag tar tag i det och just i kväll så känner jag lite att om jag inte gör det nu så kommer det inte att bli gjort, och det vore ju tråkigt.
Först en tillbakablick på vad jag skrev för ett år sen:

"Det enda jag hoppas är att förlossningen ska gå bra och att vårt barn ska få må bra. Sen får allt bli som det blir! Några saker jag kan önska för andra dock:

- att Daniel får ett jobb och får syssla med det han vill allra mest

- att Nil får komma till ro med ett nytt program på skolan, ett som känns rätt

- att mamma ska landa i att nu vara pensionär och trivas med det

- att pappa ska lyckas vara rökfri och får börja jobba skift igen, eftersom det är det han vill

- att åsa och tommy ska kunna flytta och att allt ska vara stabilt hos dem

- att min vikarie ska fungera så superbra som jag hoppas på, för alla mina elevers skull"


Så hur gick det då?

- Förlossningen gick bra, vårt barn mådde bra och allt blir fortfarande som det blir ;).

- Daniel fick ett jobb (ungefär i samma veva som barnet kom) och jag tror faktiskt att man kan säga att han gör det vill göra allra mest på sätt och vis, även om det inte blev det han pluggat till. Han trivs i alla fall fantastiskt bra.

- Nil kom inte till ro med ett nytt program på skolan, men jag tror däremot att hon är på rätt spår ändå.

- Mamma verkar ha landat bra och igår köpte hon ett träningskort också.

- Pappa jobbar vidare. Att sluta röka är ett heltidsjobb, det förstår jag. Skiftjobbet kom igång igen också.

- Åsa och Tommy har flyttat och stabiliteten kan ju inte jag uttala mig om, det kan ju bara dom såklart.

- Min vikarie funkade visst bra, men hon slutade vid halvtid, fast det gjorde ju det möjligt för mig att komma tillbaka till jobbet lite tidigare och det var ju rätt bra det också.

 

Så, året då?

2010

2010 var året då allting förändrades. Det går inte att sammanfatta det på något annat sätt än så. Att en liten kille kan komma och vända hela världen uppochner är kanske inte så förvånadsvärt, men det är underbart och fantastiskt och ... underligt. Jag vet såklart inte vad jag gjorde förut, så enkelt är det.

När lillfisen kom till jorden ändrades ALLT:

 

Mysigt värre.

 

I år har jag, förutom att bli mamma, även haft en av de underbarast vårar någonsin. Visst var väl våren fantastisk 2010? Den var liksom lagom lång och jag, som var ledig, hann verkligen med att möta den. Sommaren var bra även den, men en ac gjorde den sannerligen lite lättare. Varmt, varmt, varmt. De semestrar vi gjorde: 2 v på Syd Långö, 1 v i Varberg och en liten tur till Oxelösund var precis lagom.

Vi var på två bröllop: Emilia och Sörens i juli och Lotta och Jörgens i början av september:

I september

I juli


Det har ju såklart fötts en del barn i år också. Förutom Isak och hela hans föräldragrupp är det värt att nämna Rut, som föddes i mars, Svea, som föddes i slutet av augusti, Wildah, som är en liten vecka yngre än Isak och Isaks syssling Abbe, som kom ungefär en månad efter honom.

Det har varit ovanligt få livespelningar (jag brukar ju skriva om sådana också), kanske av naturliga skäl. Jag kan faktiskt inte komma på nån endaste, så illa är det. Musik som har präglat året har ändå varit Winnerbäck, såklart, diverse gammal musik på Spotify och Astrid Lindgren-sånger. Som sagt, inget är som förut. Soundtracks är också något som snurrat väldigt mycket i bilen.

Och på tal om Soundtracks är det ju läge att prata film. Årets filmpris lär väl gå till den eviga väntan på Eclipse, men jag vet inte om det är årets bästa film för det. Värd att nämna är ju verkligen nyaste Harry Potter, men sen minns jag inte fler (jaja, kanske borde jag vara mer påläst inför att göra den här krönikan men nu blir det som det blir. )

 

Lost tog slut- Å vilken sorg det var! Jag grät hysteriskt och saknar det än. Dock fann jag True Blood, och det var väl himla bra det. Bra serier är det ont om tycker jag. Jag hänger fast vid Grey's och spenderade många amningstimmar med att plöja säsong 1-5 så att jag verkligen var-med.

 

När det gäller böcker så har jag läst 28 böcker i år. Det är många med tanke på att jag fått barn. I början av året sörjde jag verkligen att jag inte hade tid att läsa, så jag skaffade mig tid. Många repriser ar det blivit i år och det är väl värt att säga att jag läst/lyssnat på hela Twiligtsagan 3 gånger i år och även lyssnat om några Harry Potter. Det var lättast så liksom. Bäst i år kan inte bli så mycket annat än T-sagan, men "Ett land i gryningen" av Lehane och "Hypnotisören" av Kepler är verkligen värda att nämnas.

Det är svårt att skriva den här krönikan i år märker jag. Det är liksom så mycket som hänt samtidigt som verkligen inget hänt på andra plan. Allt beror på Isak och egentligen skulle den här krönikan kunnat bestå av bara ett foto på honom.

Min största kärlek!


2011 hoppas jag att:

- Vi alla får vara friska, såklart.

- Vi antingen är nöjda med att bo här eller får möjlighet att flytta dit vi verkligen vill.

- Isaks start på förskola ska gå bra.

- Ingen jag känner går bort. Det är för mycket sorg i faggorna just nu tycker jag.

- Vi ska få lyckas.

- Jag ska kunna tappa mina sista gravidkilon och samtidigt hitta en slags "diet" som jag kan leva med.

- Daniel ska få hitta tillbaka till träningsvärlden. Jag vet inte om han vill det, men jag vet att han skull må bra av det.

- Daniels föräldrar ska få bygglov.

- Nil ska få landa och till hösten ha någon form av sysselsättning som hon trivs med.

- Åsas Tommy ska hitta en sysselsättning som han trivs med, han också.

- Min vän och kollega ska hitta ett nytt sätt att leva och att hon när nästa år kommer kan se tillbaka på 2011 och se några ljusglimtar i alla fall.

- Linda ska hitta kärlek.

 

(Vad hoppas ni på? )

2011 ser jag fram emot:

- Isaks alla dagar, framsteg och leenden.

- Harry Potter, del 2

- Breaking Dawn, del 1

- Pirates, del 4

- Att få se Lasse igen (?)

- När snön försvinner och det får bli vår igen.

 

Over and out, nu kör vi, 2011!

-

Jag fick blommor som avslutning på 2010

Titta så fina de är!

 

och titta så fina dom -här- är!


Mina gosar!

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0