På flyttande fot

jaha, mina vänner. Nu bär det av igen. Tänkte mest meddela att jag i morn flyttar igen, efter knappt 9 månader i denna lägenhet. jag har renoverat som en tok i mer än 1 vecka, nästan 2, och nu har jag packat minst lika tokigt mycket och i morn byter jag adress igen.
Det innebär bland annat att jag är borta från nätet ett tag, men jag tror nog att vi hörs rätt snart igen....

Ja må hon leva

Jag hade tänkt leta upp ett kort på mig när jag var riktigt liten o fyllde år. Det är bara det att på den tiden så fanns det inte digitalkamera och dator att lägga in korten på, så de korten finns bara i mina album istället. Så, ni får nöja er med det här relativt nytagna kortet av mig och kära far. Jag är den som är något gladare *ler*.


Jaha, mina vänner. Så har man blivit 27 då. Tro mig, jag vet inte hur det här gick till. När min mamma blev 27 hade hon precis fått Åsa. Jag har då inte fått några barn än. Men å andra sidan så har jag skaffat mig en utbildning, o så har jag ju faktiskt ansvar för en herrans massa barn om dagarna när jag jobbar. Just nu jobbar jag inte alls, utan renoverar i min nya lägenhet samtidigt som jag har påsklov. Det här med att renovera är en rätt kul sak, och trots allt slit och värk i musklerna så hade jag inte velat vara utan det för allt i världen. Det enda jag skulle vilja vara utan är de totalt uttorkade händerna som jag måste leva med nu för jämnan. Det är pest!


Jag lovade min kära äldre syster att nämna en till sådan barndomslek som jag faktiskt hade glömt. Det är den eminenta leken "Farbror Knut". För er som känner för att leka Farbror Knut hemma så kommer här beskrivningen av ytterligare en glömd lek: Ni behöver vara minst 3 personer. Två personer ser till att trassla in sig så mycket det bara går i varandra medans person nr 3 lämnar rummet. Det viktiga är person ett och två fortfarande håller varandra i händerna under hela intrasslingen. När de sedan är så intrasslade att de får ont (ja, det var faktiskt i stort sett så) så ropar de gemansamt "Farbror Knut, hjälp oss ut!" Genast kommer person nr 3 till undsättning. Det är nu person nr 3's uppgift att trassla ut person ett och två, utan att de tappar grepppet om varandras händer. Om jag minns rätt så var det så att den som lyckades vara "Knut" och trassla ut fick vara med och trassla in sig nästa gång. (Vad underbart det är med de här gamla lekarna, att ingen egentligen verkade ha vunnit.) Något att syssla med på påskmiddagen med släkten kanske?Dagens låt: Happy birthday, i många versioner och av många anledningar.
Glad Ullis o pappan


Jag och pappan på Mauds 50 årsfest 1/4.

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0