Längtan!

Vissa saker går inte att förneka: Det är inte lång tid kvar nu - till Lost! Detta är inte den officiella trailern, men jävlarns vad bra den är!

Rätt lite att säga

Det pågår ganska lite i mitt liv just nu. Eller, hur man nu ska se det. Det stora som pågår, inne i magen, tar upp all min energi och tankekraft och eftersom jag har en egen blogg till den biten så behöver jag inte skriva om det här. Men, som ni säkert förstår: det är rätt kort tid kvar, och det är både skrämmande och fantastiskt!
I övrigt är jag hemma mest. Daniel jobbar. Jag läser, eller tittar på film. Eller sover - jag sover ganska ofta, minst en gång/dag i alla fall. Ibland lagar jag mat, ofta värmer jag bara något från igår.
Jag har snart läst ut hela Twilight sagan på eng nu också, så jag måste hitta annan läsning. Eller, hitta och hitta. Jag har sparat en massa läsning till januari. Jag har: Ängelns lek av Zafon, senast Lehaneboken, sista delen av Farseer trilogin. Jag är lite sugen på att läsa om alla Narnia igen. Läsning är aldrig något problem. Jag har också en säsong av Desperate att titta på och fiskar just nu efter andra serier att fördriva dagarna med. Och, om någon vill ge mig "A piece of cake", ni vet "Leila bakar"- Leilas bok, så ska jag baka något gott att bjuda på när ni kommer hit och fikar sen också. För det gör ni väl? Sen, när bebis kommit i alla fall?

GOD JUL!!

Här kommer min julklapp till er, de två musikmåsten (helt olika) för mig på julafton:

Visst blev det plötsligt väldigt stämningsfullt där hemma i julfriden?

En reflektion

För ca ett år sen skrev jag på min nyårskrönika och sammanfattade året, min vana trogen. På slutet skrev jag ner vad jag hade för förhoppningar på 2009. Nu tänkte jag att det var dags att utvärdera dessa punkter. (Den riktiga krönikan kommer om en vecka eller så).

Så här skrev jag då och jag kommenterar i kursivt:

"2009 hoppas jag ska bli:
året då vi lyckas
Det har vi gjort! Att lyckas i min värld då var att vi skulle bli gravida, och det blev vi och om en liten månad (give or take) så är vår bebis här!

året då jag gör slag i saken och följer Äkta Vara så långt jag kan, denna bok vänder uppochner på min värld!
Jag har försökt. Ibland mer, ibland mindre. Jag är medveten om vad jag stoppar i mig, men kan inte alltid välja och vraka bland äkta vara eller icke äkta vara (oftare det sista). Ambitionen är fortfarande hög dock.

året då jag för första gången får åka på solsemester
I did. I februari var vi på Lanzarote med Daniels familj. Lovely!

året Daniel blir massör
Japp. Han blev klar med sista tentan för en vecka sedan!

året jag ser Lasse live igen
Jajjamen, så blev det.

året då jag läser ännu mer ;)
Jag kommer inte att slå mitt 39 böcker på ett år, som det blev förra året. Men jag har läst - mycket! Mer om det i krönikan om en vecka.

året då jag bestämmer  mig för att träna eller inte träna och håller fast vid det!
Hmm.... kanske bidrog den här graviditeten till att det inte blev så mycket träning, men jag vet inte om det var ett beslut precis.

kanske det året jag tar tag i min plan att ta reda på vad Ulf Lundell egentligen har att bjuda på, i musik och bokväg.
Nej, det har jag inte gjort. Uffe får vänta.

året då min lillasyster får njuta av ett liv som student i Karlstad och att hon inser att detta är hennes grej-att hon kommit rätt.
Syster-yster bor i K-stad men året kanske inte varit så njutningsfullt som jag önskade att det skulle vara för henne, men hon verkar ändå ha kommit på bra tankar under året som gått.

året då min storassyster också får lyckas
Jajjamen! Lilla Saga föddes 8/9-09 och är bedårande.

året då jag håller i bloggandet!"
Jag HAR försökt, tro mig. Räcker det?
Visst är det oerhört positiv läsning, det här?

Appråpå vampyrer

vampyren

Nu har den äntligen kommit ut! Det måste vara så att hela vampyrtrenden har fått någon klok människa att börja leta i arkiven. Så, nu finns den: "Den lilla vampyren", ute på dvd. Jag älskade verkligen den här serien när jag var liten och jag fick mamma och pappa att spela in de två sista avsnitten, som jag senare tittade på många, många, många gånger.
Tröttnat på "Twilight"? Utöka din vampyrrepertoar med denna fantastiska 80-tals serie!

Vinterbilder, obs inte mina

Eftersom jag inte plåtat några vinterbilder så länkar jag till fantastiska bilder som min fd elev, Sahel, tagit. Jag hade ändå aldrig kunna ta så vackra bilder. (Mitt uppe i allt ser ni också ett foto av mitt jobb.) Jag hoppas att det är okej att jag ger dig cred på detta sätt, Sahel?!
Titta vilka fina foton hon tagit!!! http://sahelnoroozi.blogspot.com/2009/12/ang-vintermorgon.html

Mina lussekatter

Här är mina lussekillar:
Torsten
mio
Mio
(I julklapp vill vi ha en kamera som det GÅR att ta kort utan blixt med. Men då utan att den är så skakkänslig att det knappt går egentligen. Tack, tomten.)

Lars Winnerbäck

Idag är det dags för Winnerbäck på Bombardier. OM jag räknat rätt så är detta 10e gången nu. Jag tror att jag räknat rätt, men ni som har koll på mig, rätta mig om ni kommer på fler gånger:
- 3 gånger i Gävle
- 1 gång i Linköping
- 2 gånger i Norrköping (Kalas och Kalas)
- 1 gång i Nyköping
- 1 gång i Säter
- 1 gång i Västerås
Var det alla? I så fall har vi lite jublileum idag, jag och Live-Lasse.

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0