Renovering och dagens man x2

Efter gårdagens blogginlägg tog jag mina bra skor och min iPod och travade ner på stan. En timme innan stängning började jag "operation förändra hår". Det slutade med ett dropin-besök på en salong jag aldrig varit på förut och en toning på Hm. Jag! Jag som aldrig satt min fot hos en annan frisör än på kloak sen jag flyttade hit. Jag som svurit på att aldrig mer färga/tona hemma. Det säger absolut något om min desperation, eller om hur ful jag var i håret igår. Hur som helst så är jag faktiskt relativt nöjd, men känner inte igen mig i spegeln nu när jag är mörk igen. Det blev också nödvändigt med mer smink för att kunna matcha mörkare hår. 

Idag har vi inhandlat gardinskenor och ny matta. Fasen, mattor verkar vara något vi knarkar här hemma, vi blir aldrig nöjda! Vi var supernöjda i vintras när vi hittade nya mattor till v-rummet. Nu ligger de mattorna på balkongen, eftersom katterna hade sönder dem och för att vi hittade bättre mattor i augusti/september någon gång. Nu har vi dock hittat en bättre, rund (tack mamma för idén) matta att ha framför soffan, och plötsligt passar inte de vi hittade nyss. Hopplöst! Konsumtionssamhället äter sig in i vårt vardagsrum. Men... okej, nu skulle vi iaf hänga upp gardiner i v-rummet-äntligen! Men icke, för de små små krokarna som vi behöver vara slut.... nytt besök på ikea på onsdag då. Pengarna rullar iväg. 

Över till ämne 2 från rubriken:
När jag var liten avgudade jag Borta med vinden. Jag lånade boken om och om och om igen och plöjde den lika ofta. Jag var fascinerad av Scarletts beslutsamhet, av krigets inverkan på allas liv och slaget om slaveriet. När jag hittat filmen så blev den snabbt en favorit. Jag älskade de vackra kläderna, den gamla touchen och hur de framställt södern under denna tid. Men! Mest av allt älskade jag Rhett Butler. Han var mannen med stort M! Tänk, en sådan -man- som samtidigt avgudade Scarlett mer än allt annat, men ändå inte var rädd för att driva henne till vansinne och säga henne sanningen, i alla lägen. Jag ville träffa en Rhett, det var en sak som var säker. (Och kanske gjorde jag det också, ett par stycken som i alla fall trodde sig vara Mr Butler personifierad, men inte lyckades mer än med den arroganta fasaden, som tyvärr smittade ner även deras själ. )
Efter Borta med Vinden plöjde jag såklart även uppföljaren Scarlett, och följde serien med andakt på tv. När min farmor gick bort för 5 år sedan så var boken Scarlett en av de saker som jag räddade från hennes lägenhet. Även fast det saknas några sidor i den, så var det ändå just den versionen jag läst som liten, så den skulle jag ha. En gammal utgåva av Borta med vinden, från 30-talet, hittade jag på antikvariat. Nu har jag precis köpt hem "Rhett Butlers berättelse" som nyligen kommit ut. Antagligen kan den inte nå upp till Borta med vindens storhet, men åter igen får jag kasta mig in i södern och i kärleken mellan Rhett och Scarlett. 
Som av en händelse tittade jag då, som jag skrev igår, på Sex and the city filmen nyss... och även serien i somras och nu har jag ju plötsligt sett ljuset, meningen, djupet. Carries Mr Big ÄR ju 2000-talets Rhett Butler! Det finns inget att tillägga, den som protesterar tänker jag sätta på att tvångsläsa böckerna samt se om alla SATC-avsnitt som gjorts. Det ÄR så mina vänner....och eftersom jag är kär i Mr Big också så säger det allt. 

Renovering av kropp och själ går in i fas 2 idag-äntligen.

Liv just nu

Har precis halvt om halvt gråtit mig igenom Sex and The City filmen...
Lyssnar ständigt på Dennis Lehane, fast nu är snart alla böcker slut...
Stress inför C-uppsatsskrivandet som måste komma igång...
Lovvecka med stort L, äntligen!

Renoveringen står på paus. Vi konstaterade igår att vi vill göra köket, men att det sen måste vara paus tills mars eller nåt. Jag anser nog att vi egentligen inte har råd med köket. Vi behöver gardinstänger till V-rummet först av allt....

...dessutom behöver jag göra något akut åt mitt hår.

Framsteg

Hallen blev klar och snygg som bara den :D
Nu saknas dock en hatthylla och det är tydligt att det behövs en. Vännerna som kom på besök i går blev frågetecken när det inte fanns någonstans att göra av jackan, man har ju liksom en hatthylla, det är bara så. Den vi tittat på på Indiska har lagts på hyllan (haha) eftersom vi insåg att det kunde ställa till en del inredningsmässiga problem att köpa den, hur fin den än må vara. Allt annat som finns i hallen i nuläget går i normalt träslag (eller färg eller vad 17 man nu säger?) Hatthyllan skulle blivit mörk, vilket hade stört mig så enormt att vi skulle bli tvungna att köpa nya möbler och inredning till hela hallen...ganska dumt när vi egentligen är nöjda med det vi har idag. Så vi söker med ljus och lykta efter en som passar vårt behov och vår smak. 

Jag hoppas att nästa projekt ska bli köket, jag vill verkligen ha de där tapeterna i köket och jag är trött på grönt. Men 2000 på tapet är inte aktuellt i nuläget. 

Operation kroppsrenovering har gått tillbaka till poäng och stegräkning. Det går ganska bra. Jag har inte ätit godis på en månad, och jag är förbaskat nöjd med det! (och förresten inte det minsta sugen heller, vilket verkligen gör det lättare).

På playlisten snurrar älskade Rusningstrafik. Går det någonsin att tröttna på den skivan? Svar: Nej!

Hallen är klar!

Igår insåg vi till vår förskräckelse att det var tur att ingen av oss är mattelärare.. hur vi nu kunde tro att 3 rullar tapet skulle räcka till hela hallen, med alla dessa skarvar över dörrar här och var är fortfarande ett mysterium. En snabb sväng ut till Rusta (ja, där vi faktiskt hittat denna superfina tapet som vi är supernöjda med, Rusta behöver inte vara skräp, för er som tänkte anmärka på det) där jag till min lycka, och besvikelse, hittade en liten rulle kvar av rätt färgbad. En liten rulle plus att jag fick köpa deras provrulle för halva priset. Jag trodde inte det skulle räcka. En liten omstrukturering i planerna idag och så var vi igång igen. Tapeten räckte gott och väl och hallen är klar-och jättefin! Nu återstår såklart den där hatthyllan vi tittat på, en ny spegel och allt annat. Som jag sagt förr, det är kanske baksidan av renovering, att inte de möbler man har passar längre.

Snabbt besök av mor och far från Okle idag. Det blev en vända till Ikea och lite småsaker rikare, men ca 700 kr fattigare. Nu kan vi hänga upp gardiner i lilla rummet också, och jag tror faktiskt att jag har en plan för gardinerna i vardagsrummet. 

Bilder kommer upp på bilddagboken inom kort.

Nästa projekt: lilla rummet, där vi inte vet vad vi ska ha för att det finns så mycket att välja på, eller köket, där vi absolut vet, men inte har råd på långa vägar. 

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0