Nyårskrönika 2007

Eftersom jag i morgon packar in sambo, finkläder och present i bilen och åker iväg för att gråta en skvätt (av glädje såklart) då en av mina äldsta vänner går vägen fram till altaret, så passar jag på att skriva min nyårskrönika idag, en dag för tidigt.

2007 var året då:

jag insåg att marit bergmans låt "this is the year" ÄNTLIGEN fick slå in på riktigt. Så många år som jag önskat att det HÄR året skulle bli "this is the year", och så har det inte blivit det.

jag blev sambo. Ja, jag vet att det hände sent på året, men det är fortfarande det största som hänt mig i år, så det måste få stå högt upp på listan.

jag blev stor nog, och mogen nog, att erkänna ordentligt att jag VILL vara fler än bara vi.

körde MYCKET bil på sommaren. Många långa resor blev det, västkusten 3 gånger om tar på bensinen.

ställlde in semester i Strömstad med Camilla pga det otroligt dåliga vädret i somras.

bestämde mig för att -inte- ha ett träningskort som bränner som dåligt samvete i plånboken och har aldrig mått så bra psykiskt av att jag inte tränar regelbundet.

jag åkte tillbaka till Paris efter 10 år, denna gång tillsammans med mamma och moster. Därmed också året då jag faktiskt semestrade med min mor på flera flera år.

jag egentligen kanske tog ett riktigt farväl av Falun, då den fasta anledningen till att åka dit minst en gång i månaden flyttade hit.

min storasyster gifte sig och jag insåg att "fan vad vi blivit stora" inte längre bara är ett uttryck, utan också en sanning.

jag sommarjobbade för sista gången (?) *håller tummarna*

flyttade tillbaka till Hammarby och 5e våningen igen och därmed skaffade min allra "riktigaste" lägenhet, där vardagsrum är vardagsrum och sovrum sovrum och köket faktiskt har plats för fler än 2 personer.


Årets livekonserter var inte många, men väl bra: Loke en sommareftermmiddag och Lasse en höstkväll. (jag kan faktiskt inte komma på att det varit fler) Jo, jag tror att Laleh var i år också...eller? Om det var det så var det i alla fall fantastiskt bra.

Året var också (inte helt olikt förra): Loke, Laleh, Lasse, kent, Anna Ternheim, REM, 90-tals eurodisco och Sahara hotnights i bilen.

2007 bjöd också på: ny harry potter film, flera besök i Falun, Oxelösund och Varberg. Ett regnigt och kallt Långö över midsommar och ett inte allt för varmt sista veckan - helt enkelt inte någon riktig Långö-sommar. Ikeashopping, postordershopping, min första slipsknut, mycket fredagsfika på stan, en jäkla massa jobb såklart, ett avslut på harry potter sagan och sorg direkt kopplad därtill, lost-uppbrott och heroes-nyfikenhet och ytterligare en grön december.

Sammanfattningsvis vill jag nog ändå stå fast vid introt till denna ihopknytning av året:
 This is the year.

och jag hoppas nästa blir ännu bättre, om det går

Olycka

Idag är det inte lika lyckligt och ljust.
Idag, trots julavslutning och avslutat lägenhetsaffär (nu är jag av med mitt bolån!) så känns det tungt och drygt och irriterande orättvist idag. Att ligga på sängen och titta på himlen som färgas rosa över Mälaren då solen går ner är ungefär vad jag orkar med idag.

Jag skär tänder, torkar tårar som inte kommer ut utan bara bor i tårkanalerna och vet att det bara är att ta nya tag. Jag ska bara hitta dem, de där handtagen som behövs för att lyfta mig igen...just nu har de gömt sig.

Lycka

...är att komma hem och hitta ett brev på dörrmattan som jag inte kunde placera i något sammanhang alls. Tänkte att det kanske var en trave julkort från någon jag skänkt pengar till, eller kanske en information om hur jag ska kunna använda motorvärmaren vi fått på parkeringsplatsen här vid vår nya lägenhet.

Öppnar nyfiket kuvertet och ut trillar en ny platta med min superduperfavoritordkonstnär: LOKE. slänger in skivan i spelaren i köket innan jag ens tagit av mig jackan och tittar igenom texthäftet för att se vilka låtar som kommit med som jag redan hört. Till min stora glädje fanns flera av mina live-favoriter med! Redan när jag läser igenom "tack till"-sidan så beslutar jag att detta måste få läsas upp. Fasen, den mannen är en poet och språkböjare av rang! Det finns så mycket att hämta, att bli inspirerad av och att njuta av i dessa texter. Jag hoppar runt i köket av det lyckokaos som sprider sig i hela kroppen!

Tusan, det var länge sen jag lyssnade på Loke, men nu sitter han fast i spelaren igen.

Tack!

Förvirrande vägskäl

Jag funderar på att göra något nytt.
Jag funderar på att inte vara kvar där jag är i nuläget.
Jag funderar på saker som jag hade tänkt att det skulle dröja mycket längre tid tills jag skulle behöva tänka på.

Igår ställdes saker på sin spets och nu känner jag att jag står vid ett vägval. Tyvärr finns det inte så många olika vägar än, utan bara ett vägskäl där en väg ligger öppen och de andra inte är plöjda och asfalterade än, snarare stigar som förirrar sig in i en skog jag inte känner till (den enda skog jag känner till är den bakom min gamla högstadieskola i Oxelösund, så det är inte så svårt...).

Jag ser framför mig hur de sista veckorna på jobbet kommer att bli och med förfäran ser jag också hur våren kommer att bli. Jag har varit lyckligare över att gå till jobbet än vad jag är idag, om vi säger så.

Nytt jobb, anyone?

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0