Ny renovering på gång

Vi hittade tapeter vi gillade i fredags och samma kväll föreslog jag att "vi ju kan börja riva lite i hallen, nu när vi har tapeter i alla fall". Sagt och gjort, vi började riva och Daniel var så klart inte nöjd förrän alla tapeter var nere. Nu har vi spacklat och slipat och hostat damm och kommer väl bli tvungna att våttorka många gånger om till för att det ska bli helt dammfritt. Jag hatar slipdamm! 

Kvar att göra: tvätta tak, måla tak 2 gånger och sedan få upp tapeterna. Målet är att bli klara innan mor och far kommer på besök på lördag.

Projekt sovrum har kommit så långt som att vi nu fått upp 3 gardiner av 4 (måste köpa ett till gardinfäste till skenorna för att få upp den sista panelen). Nu saknas fortfarande nya handtag till garderoberna, ny färg till fönster och garderobs"ram", samt lämna in garderobsdörrarna. Vi måste köpa sänglampor också, så att jag kan få läsa i lugn och ro.

Projekt renovering för kropp och själ går vidare, nu med poängjakt igen, nån jäkla måtta får det ju vara!

Idag började Desperate Housewives äntligen!

Nätshoppingens köpdjävul

Har ni tänkt hur otroligt lätt det är att handla på nätet? Det är bara att klicka lite här och klicka lite där, kontrollera uppgifterna och hålla andan när man klickar på "skicka" (eller vad den nu heter på just den sidan) knappen. En av mina kollegor hade skrivit om ett samtal med hennes man i sin blogg för ett tag sedan, citat: "Jag vill göra nåt kul. Kan vi inte handla något på nätet?" Jag läste och skrattade instämmande. Jag beställer inte dyra saker, men nog fan beställer jag kanske lite för många saker.

På sista tiden har jag varit på jakt efter en ny jacka. Jag har hittills beställt hem 2 olika från olika nätbutiker. Inga stora pengar, men tillräckligt för att mitt klädkonto ska skjuta i höjden. Men, ingen har varit riktigt bra, så jag har snällt skickat tillbaka dem igen och mitt konto har dragit en suck av lättnad. Saken är bara den att varje gång jag hittat en ny jacka, så har jag även hittat något annat att beställa, och de sakerna verkar alltid passa utmärkt. Jag gjorde det nyss igen, hittade en ny jacka att beställa hem för att prova, och ett par byxor, och en kjol. Jag blundar och klickar, och tänker att kanske kanske så är det något som inte passar. För passar de så kommer alla sakerna att bo i min garderob inom kort. Det är bra att beställa kläder...ingen annan har provat dem, slängt dem på golvet i provhytten eller svettats på dem. Fast det blir dyrt... Men å andra sidan så handlar jag så ytterst sällan kläder på stan ändå, det finns så mycket annat att lägga pengarna på där.

Nästa månad måste vi lägga pengar på tapeter igen. Vi har hittat tapeter till kök, hall och vardagsrum. Tyvärr kostade fondtapeten till vardagsrummet över 500 :-/rullen. Kanske ändrar vi oss, kanske slår vi på stort, vi får se. Hallen nästa i alla fall.

...och faktiskt...så fick jag ju mössa och halsduk gratis nu när jag beställde...Så de så!

I brist på annat att skratta åt:

cat
more animals

Bilder

Bilder på bilddagboken.se, konto frklorelei

Annars rekommenderar jag min andra blogg idag: ulrikaolofsson.blogg.se/skolan

Stege på gång

Min vän vaktmästaren håller på och snickarar ihop min önskemöbel till sovrummet. När jag gick hem idag såg det suveränt ut, jag håller tummarna för att det fortsätter så. Och allt för att jag bara berättade om vad jag letade efter. Jag är tacksam som få!
Hittade även de gardiner vi vill ha idag på Sköna Hem, lila och vita paneler. Jag tror de skulle bli bra mot det gråa.
Inet nytt under solen annars.

Dagens WIHO: Jag fick tillbaka min Harry Potter uppsats med posten idag och jag fick ett VG. Jag har aldrig satsat på Vg'n och sällan fått dem. Denna gång satsade jag bara på att bli klar, men jäklar i min lilla låda-ett VG blev det.

Färdigt!?

Om jag kan lägga in foton, så kommer jag att ladda upp kort här inom kort. Senast jag försökte så verkade inte blogg.se vara kompatibelt med mac nämligen.

Vi blev i alla fall klara med väggarna igår. Efter en kamp med listerna i taket så städade vi ur och fick sedan in sängen igen. Efter det satte vi upp de nya gardinskenorna, fast vi har inga gardiner men det är i alla fall förberett för det. nu letas vita och lila paneler. Det finns fortfarande en liten lista av saker att göra klart i sovrummet innan vi satsar på nästa rum men som det är nu så är vi sjukt nöjda med resultatet. Det är som att sovrummet är en liten värld av det vi vill ha och resten av lägenheten tillhör någon annans dåliga smak.

Jag har hört att alla förhållanden ska genomgå en renovering för att testas. Jag skulle vilja instämma, samt lägga till en fertilitetsbehandling i det påståendet.

Dagens fundering: Varför byts fotot på denna blogg, men inte den andra?

Förresten - Nostalgi:
Igår hämtade jag upp min guldgruva från källaren. Guldgruvan består av en samling kasettband från min uppväxt fram till ca år 2000, då jag slutade spela in band. Det är GULD. Jag fattar inte människor som gör sig av med sina band. Igår stod jag vid spisen och bara log över musiken fårn -98..och då var det ändå -98, vänta bara tills jag kommer till -88! Tacka vet jag blandbandens guldera!

Var är rakbladet?

Så var hälften av den grå tapeten och hela fondväggen på plats. Hur fasen gör man för att göra en snygg linje uppe vid taket egentligen? hur vi än gör så blir det ojämnt och fult. Camillas råd att måla en vit kant är inte så dumt. Taklister är såklart en annan metod. Skönt att den ojämna kanten i nederkant försvinner in bakom golvlisten (som faktiskt inte ser så tokig ut mot den mörka tapeten ändå, vi kanske inte behöver byta den.)

dagens julklapsönskan: ordentliga tapetserargrejer dvs: pappa-en sån där trälinjal och ordentlig tapetkniv att rulla på linjalen. Den kniv vi har nu är kass, vilket resulterade i att vi kört enbart rakblad, vilket i sig resulterade i blodvite och en skadad, blödande fingertopp.

Dagens frågor: Var är rakbladet? Var är handduken? Har du pennan?

Dagens missnöje: Jag har verkligen bara ett par bra jeans, magen är i vägen hur jag än beter mig, var fasen kom den ifrån?

Garderobs- och listfärg?

Taket målat en gång till, så nu ska det vara klart att tapetsera i morgon. Medan jag målade kanterna i taket så insåg jag att färgerna på listerna runt (listerna.. karmarna kanske?) våra små fönster är otroligt olika. Ett av fönstena måste vara nyinsatt för där är det vitt, men de andra är i stort sett grå-gula. Det här måste målas om! Frågan är såklart färgen... men det ska väl inte vara så svårt att få tag i en liten liten burk så att vi kan fixa det så fort som möjligt?! sedan tillkommer då färgen till garderobsramen, för dörrarna tänker vi lämna in så snart vi vet vad det kostar, och så snart vi har pengar till det.

Dagens fundering: Hur fan ska jag orka jobba under hösten om det fortsätter så som idag?

Dagens missnöje: Hämtade paket från HM.. och vi skickar tillbaka allt!

Fondvägg gonnabe

Det går att beundra vår fondvägg to be i sovrummet här på nätet. Jag hittade den igår och blev genast lycklig för då kan jag ju visa upp den. Den finns på eco.se, välj sedan att "provtapetsera" och leta upp kollektionen Respect. Den första tapeten på andra raden är det sen. Mörk med lite psykadeliskt mönster är den.

Taket ser faktiskt vitt ut idag, i dagsljus. Hurray for me!

Snart jul?!

Idag läste jag i VLT att det snart var jul. Det stod nåt om att det kanske verkade tidigt men att det faktiskt snart är jul. Minuten efter jag hade läst artikeln i tidningen så kom min kollega och slängde fram sin dotters jultidningar på fikabordet...som sagt: Snart är det jul!
Så, jag tänkte passa på att skriva ner en liten önskelista till julen, på temat som råder här hemma just nu:
- Ett besök av Johnny och Mattias på Roomservice.
- Nya tapeter till hela lägenheten, och gärna en liten gubbe som sätter upp dem på köpet.
- Pengar så att vi annars kan göra det själva.
- Nya golv.
- Ett komplett nytt kök.

Det vore nåt det.

Dagens jobb: Måla tak.. vilket inte är bra för stackars rygg och axlar, tur att jag hade tränat dem på gymmet precis innan, eller?

Dagens fråga: Varför blir det mörkt så fort? Vi har ju faktiskt ingen ordentlig renoveringslampa den här gången.

Uppdaterad info

Bara för er information så har jag uppdaterat informationen.

Spackel och slip

Idag har våra tapeter kommit hem. Daniel spacklar i sovrummet och jag ligger på våra sängar, som nu står i vardagsrummet. Det skulle inte bli så mycket att spackla tänkte vi, men givetvis blev det det ändå. Idag har vi också insett vårt bästa och köpt takfärg, klart som korvspad att vi ska måla taket när vi ändå håller på. Hur kunde vi ens tänka i några andra banor? Nu har Daniel gjort en plan för hur vi ska kunna börja slänga upp tapeter på fredag, hoppas att den håller. (Slänga och slänga, det blir nog inte riktigt så enkelt, men det låter bra tycker jag.)

Dagens fråga: Ska vi göra nåt åt listerna eller inte?
Dagens kattfråga: Vad håller dom på med egentligen??? Varför får vi inte vara i sovrummet???

Inredning och renovering

Det finns en lista i en låda i vårt kök. Där står det:
Tapetsera om: vardagsrum, hall, sovrum, lilla rummet och kök.
Byta golv: Sovrum och lilla rummet.
Byta handtag på garderoberna.
Sätta upp nya gardinskenor och gardiner.
Mattor till hall, sovrum, lilla rummet och liten matta till vardagsrum.
Höja upp eller helrenovera kök.
Dörr eller liknande till lilla rummet.
Måla om/köpa nya lister.
Byta alla dörrar från trä till vita.

Jag känner mig tvungen att skriva dit: måla tak, i alla rum vi tapetserar.

Kanske är det detta min blogg ska handla om?

Jag vill påpeka att vi verkligen INTE bor i ett renoveringsobjekt, men mycket vill ha mer!

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0