Om låtcitat bl a

Om det är något jag är bra på så är det musik med texter. Nu inte sagt att det finns speciellt mycket musik, förutom klassiskt sådan, som är helt utan texter. Inte alls... det jag menar är att musik som tilltalar mig är musik där jag kan urskilja en text och gärna där jag kan ta till mig texten. Fast det behöver inte alls vara så att texten stämmer in på mitt liv. Till exempel älskar jag "storebrorlåten" med Lahle just nu, och jag har ingen referensram till den texten, men sjunga med kan jag absolut göra! Det är lite det som är grejen, om man kan sjunga med eller inte.
Jag har haft flera människor i min närhet som sagt att jag är specialist på låtcitat. Ett tag var det nästan löjligt, jag kunde kasta ur mig kent- och lassecitat till höger och vänster vad det än rörde. Nu för tiden har jag försökt tona ner det hela något. Just nu försöker jag hålla mig till att skriva presenatationer på communityn med hjälp av låttexter istället för att bli personlig.
Eller så är det faktiskt mitt sätt att -vara-personlig på?
Hur som helst så är det faktiskt extremt fantastiskt att kunna använda texter...det är ju redan någon som tänkt ut den perfekta formuleringen på en känsla som jag går runt med men inte kan sätta ord på. Egentligen..är det en lögn med för jag tycker nog att jag är ganska bra på att sätta ord på mina känslor också.


Något jag inte är bra på alls är nya situationer. När jag hamnar i nya situationer så skulle jag verkligen bara vilja haspla ur mig låtcitat till höger o vänster igen. Det skulle vara fenomenalt bra..för då skulle jag aldrig behöva säga hur -jag-känner egentligen utan bara citera och liksom hänvisa till något som någon annan redan uttryckt och om någon då frågade mig om det var så -jag-tänker med så hade jag lätt kunnat svara med "vem vet, inte du, vem vet inte jag.." (Bara jag slipper sjunga så är jag glad..min otroliga sångröst är endast tillägnad insidan av min bil just nu). Hur som helst....nya situationer..svårt... Och ärligt talat så är jag rädd att det ska ta så pass lång tid att när jag väl har vant mig vid den nya situationen så har den både kommit, gått och försvunnit långt ut i pereferin igen. Skitsvårt. Osäkerhet är inte en schyst egenskap enligt mig...det är en svaghet som jag inte alls vill ha. Och det är egentligen också konstigt att jag har den, med tanke på hur många nya situationer jag möter i jobbet hela tiden, och då är det minsann inga problem.


Ett tag så fanns det en text som jag citerade överallt...det var under mina glansår 2000-2002 som denna låt gav mig nya citat hela tiden, och nya känslor att känna igen sig i. Ibland går det lång tid, men plötsligt så hör jag den igen och bara blundar och ler...för det är så bra...den är så bra.. och den är fortfarande så mycket jag som det kan bli. Den dagen det inte är det, då har något stort och avgörande hänt kan jag lova.


Det finns så många delar av den jag kan välja...men just nu så stanna upp vid dessa rader:
"Och här kan allting börja om, nu kan jag se vad jag förträngt
Nu ska jag passa mig för dom, som aldrig gjort vad dom har tänkt
För jag vill inte bli en sån, så har jag lärt mig det igen
Det kanske passar nån, men inte mig och inte än"


För er som är intresserade av min mer extrema låttextfanatism så rekomenderar jag min übergamla hemsida: geocities.com/ulrikaolofsson (tror jag)


Until next time....


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0