Om att blogga

Jag hade ett kort snack med några elever om bloggar idag. Det hela började med att jag fick veta att en av mina elever bloggar, och hennes kompisar tyckte att jag skulle läsa i hennes blogg, för att hon skrev så bra.  Jag sa såklart med en gång att jag hemskt gärna ville läsa i hennes blogg och efter lite om och men så fick jag adressen. Jag försökte med "om jag får läsa din så får du läsa min", men fick då svaret "Det gör jag redan" och flera runt bordet instämde. Jag måste säga att jag blev lite förvånad. Kanske har jag fler läsare än de där 14 som jag brukar skämta om att jag har. Jag vet ju iof att elever läst min blogg förut, elever i år 9 förra året bland annat, men jag visste inte att någon gör det nu också. Det är hur som helst helt okej. 
Jag läste i den nya tidningen (hette den Alfa förresten, den nya genom Lärarförbundet?) om en lärare i engelska som använde bloggen som metod i undervisningen. Hans elever hade som uppgift att blogga om en nyhet varje dag. Det han gjorde var att lämna lite kommentarer, men han gick ju inte in och rättade stavfel och grejer direkt i bloggen. Genom bloggandet blir skriften friare och genom bloggen blir det mer på riktigt. Jag vill också! Några av eleverna runt bordet ville också testa detta. Det går mig återigen att fundera över i vilka former skolan ska vara egentligen. Vi försökte ju i höstas med det här med fokusgrupper och det blev ju inte så där jättebra, många var förvirrade, både lärare och elever. Hur ska vi komma åt att kunna göra sådana saker med elevgrupper efter intresse? Hur?! Det är samma som med filmen som jag erbjuder 10 elever på bio i nästa vecka. Dessa elever kommer ju kanske att få detta uppdrag utöver de ordinarie, och det är inte så det är tänkt heller. Jag hoppas det är några som vill gå i alla fall.
Men, hur som helst... om ni elever som jag pratade med idag, om ni vill köra något liknande så kan vi väl fortsätta prata om det. Dessutom finns det en blogg upplagd på apalbyskolan.blogg.se som var tänkt att blandade elever på skolan skulle kunna blogga på, men hittills har inget hänt där. Det är jag som ansvarar över den sidan, så ta det med mig om det är av intresse. 
Jag sa dessutom idag att jag skulle avverka min ulrikaolofsson.blogg.se/skolan nu efterhand så jag skriver det väl här också. Det är så otroligt få som läser den bloggen, så den kommer att integreras här istället. Kanske kan jag på det sättet sprida mina visioner och tankar om skolan till fler? Jag hoppas på det. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0