2009

Jag skulle ju göra en årskrönika och dagarna på det nya året bara går och går....få se vad jag lyckas knåpa ihop här nu då. (Alla bilder går att förstora genom att klicka på dem).
2009 var året som började i panik och sorg. Jag hade kommit hem från sjukhuset, vi var laddade för ivf-resan och så slog det ner som en bomb att hela behandlingen skulle krocka med den resa vi planerat att åka på sedan ett halvår tillbaka. Jag grät och sambon grät. Alla var besvikna, över olika saker, men ändå besvikna. Det slutade med att vi åkte till Lanzarote över sportlovet ändå. Sambons mamma fyllde ju ståtliga 50 son firades med denna resa. Det var en toppenresa och i efterhand är jag glad att det löste sig som det gjorde. Nu med korten i hand så gick det ju bra sen i alla fall.

Längst utåt Atlanten stormade vågorna upp mot klipporna.

Efter vi kom hem var det inte allt för lång tid kvar tills jag fyllde 30, vilket jag firade med familjerna. Det var en jättebra dag med bowling, god mat och fina presenter, men framför allt rätt folk på plats!

Åsa och Nil var på plats

Jag får presenter

Sen hände det mest makabra, det mest osannolika, det mest fantastiska, det mest otroliga och det mest efterlängtade i världshistorien: Efter lång tid, många tårar och mycket förtvivlan fick vi komma till Uppsala och resultatet av besöken där visades som ett fett + på grav stickan några veckor senare. Ett nytt liv började gro och kämpa inuti mig (och där jobbar han/hon fortfarande, men nu är det snart dags att flytta ut). Jag har tyvärr ingen bild som kan illustrera detta fantastiska.

 

Och ja, vad ska jag säga sen. Sen dess har det ju varit just detta: miraklet som växer i mig, som varit centrum i mitt liv resten av 2009. Kanske är det därför jag har haft lite svårare att skriva denna årskrönika än vad jag haft tidigare år, för att allt fokus har legat på detta under hela året. Men jag kan stolpa saker som hänt ändå:

- Jag semestrade -inte- på Syd Långö på midsommar, utan jag, Daniel och Mats slog till med en vecka i juli och sista dagarna i augusti. Vi var mycket nöjda med semestern på alla sätt.

En roddtur utanför Långö. Jag rodde inte, det fick Daniel och Mats göra ;).

- Vi åkte till Prag med nästan hela min familj. Åsa och Tommy, som väntade barn inom kort fick stanna hemma. Prag var fantastiskt och jag återvänder gärna.

Mamma, jag och pappa tittar ut över Prag uppifrån Pragborgen.

- Systra mi, Åsa, fick en liten Saga den 8/9-09. Magiskt! Så jag är en moster Ullis nu, och det är jag med stolthet!

- Andra barn som föddes under året: Signe (Håkan och Johannas lilla pärla), Edvin (Therese och Pärs son, endast 2 veckor gammal nu), min kusin Saras (och hennes Pärs) lilla son. Sen kommer jag inte på fler... var det verkligen inte fler??

- Vi fortsatte att tapetsera om och har nu bara lilla rummet kvar att tapetsera om, men å andra sidan finns det mycket annat som måste göras också, lister etc.

- Vi köpte tvättmaskin - en stor händelse minsann.

Musik:

Årets livemusik bjöd på Thåström, Ternheim och Winnerbäck. Alla helt fantastiska på sina sätt!

Årets mest spelade i Itunes: Winnerbäck, Laleh, Depeche Mode och annan blandad musik. En del Jackson också måste erkännas.

Film:

Härom dagen sa jag att bästa filmen i år måste ha varit Benjamin Button. Det står jag fast vid, för det var en fantastisk film. Men andra filmer som bör nämnas är Twilight (har man sett en film 5 gånger på en månad så måste den nämnas), Slumdog millionaire (fantastiskt gripande), Harry Potter och halvblodsprinsen (mest efterlängtade i alla fall) och även om det inte är någon film: Lost säsong 5 - Oh my säger jag bara.

Böcker:

Förra året läste jag 39 böcker, varav hälften ungefär var talböcker. I år kom jag upp i 38, vilket såklart störde mig enormt. Jag har kompenserat lite genom att läsa ut en bok idag, så om året hade varit 3 dagar längre så hade jag fixat 39 även i år. Jag har iof läst väldigt mycket annat, väldigt mycket om graviditet, förlossning osv. Massor! året har bestått av många repriser. Jag har läst om alla Eddings Belgarion och Mallorea böcker, plus de böcker som hör dit. Det gör ungefär 14 böcker bara det. Det var sommarens läsning. Sen läste jag twilight sagan 2 gånger om, en gång på sv och en gång på eng. Det har varit en salig blandning av böcker i år faktiskt, vilket har varit lite kul. Jag har försökt vara fördomsfri och bara läst det som lockat eller lånats ut till mig.

2010:

Förra året skrev jag massor av punkter för vad jag hoppades med 2009, men jag kan inte göra det i år. Året är blankt, jag vet inte vad som väntar oss. Det enda jag hoppas är att förlossningen ska gå bra och att vårt barn ska få må bra. Sen får allt bli som det blir! Några saker jag kan önska för andra dock:

- att Daniel får ett jobb och får syssla med det han vill allra mest

- att Nil får komma till ro med ett nytt program på skolan, ett som känns rätt

- att mamma ska landa i att nu vara pensionär och trivas med det

- att pappa ska lyckas vara rökfri och får börja jobba skift igen, eftersom det är det han vill

- att åsa och tommy ska kunna flytta och att allt ska vara stabilt hos dem

- att min vikarie ska fungera så superbra som jag hoppas på, för alla mina elevers skull

/That's it....Kommentarer
johanna

Vilken ära att bli omnämnd i din årskrönika, Signe tackar för uppmärksamheten!

2010-01-04 @ 19:52:02
Tina

Detta menar jag med värme: Det är verkligen typiskt dig att du stör dig på att du "bara" läste 38 böcker förra året. Själv har jag en lista på klassiker jag bara måste ha läst innan jag kastar in handduken... den är lång och i nuläget går det inte framåt med den listan. Men Narnia ger mycket att läsa om. Ta hand om dig!KramTinur

2010-01-08 @ 17:55:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag tror...

...det bor en hjälte i varenda flopp

RSS 2.0